Kategorije Sport

Bruno Marić više nije šef hrvatskih sudaca, podnio je ostavku

Širi dalje

Bruno Marić više nije predsjednika Komisije nogometnih sudaca. Podnio je ostavku nakon curenja snimki iz VAR sobe s više utakmica  HNL-a. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić prihvatio je njegovu ostavku. Marić je kao razlog ostavke naveo osobne razloge. Vijest je na službenim stranicama objavio HNS,  a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.



“Dosadašnji predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić podnio je ostavku na svoju dužnost te u razgovoru s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem iznio osobne razloge zbog kojih je donio takvu odluku. Predsjednik Kustić izrazio je razumijevanje za iznesene razloge te je ostavku prihvatio, a Izvršni odbor usvojio”, stoji u priopćenju.

Marićev potez dolazi dan nakon konferencije za medije, izvanredno održane u srijedu povodom “afere VARleaks”, odnosno nakon što su počele “curiti” brojne snimke na kojima se mogla čuti komunikacija između glavnih sudaca i sudaca iz VAR sobe.

Na poziciju šefa Komisije sudaca došao je odlukom na sjednici izvršnog odbora HNS-a 10. ožujka 2021. godine, zamijenivši Antu Kulušića. Nakon tri godine i Marić je postao bivši. Prethodno (2019.) podnio je ostavku na mjestu glavnog instruktora za VAR.

Hrvatski suci, na čelu s Marićem, ovih su dana pod velikim pritiskom zbog snimaka komunikacije s VAR-om u određenim utakmicama. Dinamo je objavio video u kojem ih je kritizirao, isto je učinio i Hajduk.

Oglasila se i Torcida na Facebooku. Prvo su objavili transparent s odrerzanom glavom  Brune Maroiča i pšoruku “Nema milost”, a  akon negove ostavke objavili su fotografiju na kojoj je transparent s glavom predsjednika HNS-a Marijana Kustića uz poruku: “Uzalud su vam sve predstave i rošade, znamo dobro da riba smrdi od glave.”

D.M. /Foto: hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Čak 13 SDP-ovaca dalo ostavke: “Grbin je prekršio riječ i predao Vukovar desnici”

Gradski odbor SDP-a u Vukovaru pismom se obratio Predsjedništvu stranke i predsjedniku Peđi Grbinu. Kako…

3 minute prije

Major JNA osuđen na 14 godina zatvora, mučio je zarobljene Hrvate

Major JNA Vojislav Medić, umirovljeni istražni sudac Vojnoga suda u Beogradu, na Županijskog suda u…

59 minuta prije

Puhovski: U jednoj stvari se u potpunosti slažem s Domovinskim pokretom

Nakon što prošlog tjedna međunarodni tajnik Domovinskog pokreta Stephen Bartulica rekao da će novu Vladu Republike…

2 sata prije