Kategorije Sport

Čilić u dramatičnom meču sredio Mullera za finale Queen’s Cluba

Širi dalje

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom 6:3, 5:7, 6:4 nad luksemburškim igračem Gillesom Mullerom ušao je u finale turnira u Queen’s Cluba a od ponedjeljak će biti i šesti igrač svijeta
Čilić je izborio svoje 29. finale na Touru pri čemu treće na travi i treće u Queen’s Clubu. U dosadašnjih 28 finala upisao je 17 pobjeda, a posljednji turnir osvojio je u svibnju u Istanbulu. U Queen’s Clubu 2013. je izgubio od Britanca Andyja Murraya, a godinu dana ranije je pobijedio Argentinca Davida Nalbandiana.


Čilić će u finalu igrati protiv pobjednika susreta između Bugarina Grigora Dimitrova i Španjolca Feliciana Lopeza.

Prvi hrvatski reket je sjajno odigrao prvi set. Čvrsto je kontrolirao svoj servis ne dozvolivši Mulleru niti jednu break loptu, dok je s druge strane stalno pritiskao suparnika. Čilić je u prvom setu izgubio samo četiri poena na svojem servisu, dok je na Mullerov servis imao četiri break lopte iskoristivši jednu kod rezultata 3:2. Čilić je pri vodstvu 5:2 imao dvije set lopte, ali se Muller spasio smanjivši na 5:3. No, u idućoj igri Čilić je mirno priveo set kraju i za 30 minuta slavio 6:3.

https://twitter.com/QueensTennis/status/878607627336511488

Nakon odlične predstave u prvom setu činilo se kako će Čilić ekspresno u finale. Posebice, jer je s dobrom igrom nastavio i na otvaranju drugog seta. Čilić je pri rezultatu 1:1 imao tri break lopte i priliku načiniti veliki korak prema plasmanu u finale. Nažalost, nije uspio. Muller je poveo 2:1, a potom su oba tenisača držala svoje servise do rezultata 6:5 za Mullera. Čilić je tada odigrao najslabiji gem u meču što je 34-godišnji Luksemburžanin sjajno iskoristio načinivši break za 7:5 i 1:1 u setovima. Čilić je loše odigrao dva beckhanda, te dodao jednu dvostruka pogrešku što je Muller znalački iskoristio.

 

https://twitter.com/TennisTV/status/878634674867843072

Treći set donio je izjednačenu igru sve do rezultata 3:3. Tada je Čilić stigao do dvije break lopte iskoristivši drugu za vodstvo 4:3 usmijerivši meč prema kraju. U idućem gemu Čilić je imao 0:30, no uspio se izvući i povesti sa 5:3. Luksemburžani je zatim smanjio na 5:4, da bi Čilić odservirao za set i meč.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatskog tenisača nakon što je prošle godine bio bolji u Rotterdamu. Zanimljivo, Muller je do ogleda protiv Čilića ove godine bio nedodirljiv na travi, u sedam susreta upisao je sedam pobjeda pri čemu je prošlog tjedna slavio u ‘s-Hertogenboschu pobijedivši u finalu našeg Ivu Karlovića 7:6 (5), 7:6 (4).

Ulaskom u finale Čilić je napredovao na ATP ljestvici i sada je šesti čime je izjednačio svoj renking karijere.

mp/foto:twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Marin Čilić

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije