Kategorije NaslovnaSport

Čilić u pet setova dobio Tsongu i plasirao se u polufinale US opena

Širi dalje

Marin Čilić igra izborio je polufinale US Opena! Poveo je protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge s 2:0 u setovima, no morao se boriti svih pet setova i nakon četiri sata igre pobijedio 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3)  i 6:4.



Međugorac je dobro krenuo u meč. U prva četiri gema nije bilo opasnosti za servise, ali napeto je postalo u petom gemu, kada je Marin na Tsongin servis došao do 0:30 i izborio break-loptu. Francuz se izvukao i poveo, a potom je opasno zaprijetio Čilićevom početnom udarcu, imao je čak četiri break-šanse. Čilić se ipak izvukao i došao do 3:3.

Kod 4:4 je nakon Francuzove dvostruke pogreške kod 40:40 dobio drugu break-priliku u devetom gemu. Pogodio je mrežu na reternu

, ali izazov na odluku suca urodio je ponavljanjem poena, nakon čega je ipak iskoristio break-šansu. Potom je sigurno odservirao za 1:0 u setovima.

U drugom setu ključni trenuci bili su u petom gemu, kod rezultata 2:2. Tsonga se spasio kod prve dvije lopte za break, ali treću je Hrvat iskoristio. Nakon toga francuski tenisač nije opasno zaprijetio suparnikovom početnom udarcu pa je Marin osvojio i drugi set.

U trećoj dionici je kod vodstva 1:2 priprijetio Francuz, tu se Čilić izvukao i izjednačio na 2:2, ali kod vodstva 3:4 ponovno je zaprijetio Tsonga te je iskoristio drugu break-loptu za prednost 3:5, nakon čega je sigurno odservirao za set.

U četvrtome setu Čilić je kod vodstva 5:4 došao do 0:30, a onda i 15:40, što su bile dvije meč-lopte za Marina! Francuz se obranio, a Čilić je izborio novu, treću meč-loptu kod svog vodstva 6:5 i 30:40. Ipak, 19. nositelj se opet izvukao i izborio 13. igru, u kojoj je poveo s 2-5, lako izborivši odlučujući, peti set.

Odmah na otvaranju zadnjeg seta Čilić je imao dvije break-lopte (15:40), ali Tsonga se spasio i poveo s 0:1 u gemovima. U četvrtom gemu prijeti kod 30:40 18. tenisač svijeta, Čilić se izvukao i u petom gemu kod 2:2 odjednom je eksplodirao, s nekoliko sjajnih poteza oduševio je publiku i došao do 0:40 te potom napokon oduzeo Tsongi servis za prednost 3:2!

Imao je priliku kod 5:3 uzeti Marin protivniku početni udarac, no s tri poena zaredom Francuz je smanjio na 5:4 i Čilić je morao ipak servirati za meč. Došao je do 40:30 i četvrte meč-lopte, ali prve na svom servisu. Napravio je dvostruku servis-pogrešku i ispustio priliku, Tsonga je onda došao do break-šanse

, no izvukao se Marin i došao do pete meč-lopte, koju je pretvorio u pobjedu.

Najbolji hrvatski tenisač ide na pobjednika meča Đoković – Lopez.

M.R./foto:USOpen


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

27 minuta prije

HDZ nastavlja provocirati Milanovića: Vrhovni šarlatan bezočno laže!

HDZ nastavlja s provociranjem predsjednika RH Zorana Milanovića na Facebooku, na što on ne reagira…

56 minuta prije

Javio se Pupovac: Neću dopustiti da nas ponižavaju

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti…

1 sat prije