Kategorije Sport

Čilić: ‘Učinit ćemo sve da rodno Međugorje, Hercegovinu i Hrvatsku učinimo ponosnim’

Širi dalje

Hrvatski par Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u polufinale parova na Olimpijskim igrama u Tokiju. Čilić i Dodig su pobijedili britanski par Andy Murray/Joe Salisbury s 4-6, 7-6 (2), 10-7 nakon dva sata i 15 minuta igre u Ariaki Centru.


Marin i Ivan došli su do polufinala preokretom nakon što su od Britanaca gubili 4-6, 2-4, no onda je hrvatski par ubacio u veću brzinu i kroz dva “tie-breaka” stigao do pobjede.

“Još nas mali korak dijeli od medalje. Ovo je bio jako  jako težak meč jer su oni u strašnoj formi. Imali smo pogreške u igri, ali to je očekivano zbog velikog respekta. Vjerovali smo i kada smo gubili 0-1 u setovima i 2-4 u drugom, sve smo sami morali zaraditi jer nam Andy i Joe praktički ništa nisu dali. Da smo odigrali i mrvicu slabije, bili bi poraženi”, kazao je Marin Čilić  kojemu su ovo četvrte olimpijske igre i prvo polufinale.

Ohrabrenje pred ključni meč u borbi za medalju dao je Marin Čilić:

“Naše prve teniske korake započeli smo u rodnom Međugorju i maštali da jednoga dana stanemo na olimpijsko postolje. Prolazili smo kroz brojne prepreke i izazove u našim karijerama; osvojili smo Grand slamove, naslov prvaka svijeta s Hrvatskom “Davis cup” i došli na korak do osvajanja jedine medalje koja nam nedostaje – olimpijske.

Ostavit ćemo zadnji atom snage kako bismo ostvarili sportski san i naše rodno Međugorje, Hercegovinu i Hrvatsku učinili ponosnima. Iznad svih – HRVATSKA!

Idemo, kume!, objavio je Marin Čilić.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

46 minuta prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

4 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

5 sati prije