Kategorije Sport

Dalić nakon 5 komada Latviji: Bili smo ozbiljni i odgovorni

Širi dalje

Bili smo ozbiljni i odgovorni, uspjeli smo zabiti pet golova, odmorili smo neke igrače, mislim da smo izvukli maksimum iz ove utakmice i sada se trebamo pripremiti za Armeniju, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić nakon 5-0 pobjede protiv Latvije u kvalifikacijama za EURO 2024.



Hrvatska reprezentacija je u svom je trećem nastupu u skupini D ostvarila drugu pobjedu svladavši Latviju sa 5-0. Golove za “Vatrene” zabili su Bruno Petković (3, 44), Luka Ivanušec (13), Andrej Kramarić (68) i Mario Pašalić (78).

“Bili smo ozbiljni i odgovorni, uspjeli smo zabiti pet golova, odmorili smo neke igrače, mislim da smo izvukli maksimum iz ove utakmice i sada se trebamo pripremiti za Armeniju. Bio je lijep ambijant, lijepa utakmica i dobar rezultat,” kazao je Dalić za Novu TV.

“Bila je to ozbiljnost koja treba biti uvijek, ne smijemo podcijeniti suparnika. Cijeli tjedan smo govorili o tome. Ovo je pravi put kako treba dalje. Ovo su utakmice u kojima ne možeš puno dobiti, ali možeš puno izgubiti,” dodao je.

Osvrnuo se i na nastup dvostrukog strijelca Brune Petkovića.

“Dobro igra u klubu, u dobroj je formi, a to je pokazao i danas. Kada Petković ima optimalnu formu, kada je spreman ona može puno toga napraviti i puno jačim suparnicima.”

Dalić u susretu protiv Latvije nije koristio Matea Kovačića i Lovru Majera koji su osjetili lagane bolove na posljednjem treningu, a Joško Gvardiol je odigrao samo prvo poluvrijeme.

“Željeli smo sačuvati Kovačića i Majera. Oni su jučer na treningu osjetili lagane bolove u mišiću i nismo željeli riskirati. Željeli smo ih sačuvati za Armeniju, ne treba ništa forsirati. Odmorili smo i Gvardiola jer prvenstva su krenula, igra se svaka tri dana i treba paziti.”

U drugom susretu naše skupine Turska i Armenija su remizirale 1-1, a “Vatrene” za tri dana očekuje gostovanje u Armeniji.

“Očito su Armenci nezgodni, dobili su Wales u Cardiffu, danas su vodili do zadnje minute protiv Turske. Sigurno su nezgodna ekipa, bit će to nama najteže gostovanje i za njega se moramo dobro pripremiti. Pobjeda u Armeniji bi nam puno značila, bio bi to veliki korak prema Njemačkoj i to želimo napraviti. Moramo biti oprezni. Imamo sedam bodova i dvije utakmice manje, a naš cilj je 15-16 bodva,” poručio je izbornik Dalić.

Jedan od najboljih igrača u hrvatskim redovima bio je dvostruki strijelac Bruno Petković.

“Sigurno je lakše kada otvoriš utakmicu ranim golom. Od prve minute smo imali odličan pristup, bilo je očita razlika u kvaliteti. Bila su bitna tri boda, a sada se okrećemo idućoj utakmici i to ćemo pokušati ponoviti,” kazao je.

“Imamo skup odličnih igrača, odličnih karaktera. Od ove reprezentacije smo napravili respektabilno ime i reprezentaciju koja se može boriti s najboljim na svijetu i to trebamo zadržati.”

Petković je probio latvijsku obranu već u trećoj minuti sjajnim golom iz slobodnog udarca, a svoj drugi gol je zabio u završnici prvog poluvremena nakon sjajne asistencije Ivana Perišića.

“Svakom napadaču znače golovi, pa tako i meni. Iako nisam tip od osobne statistike. Naravno da mi je drago, nastojat ću na svakoj idućoj utakmici dati takav doprinos.”

Za tri dana hrvatsku reprezentaciju očekuje gostovanje u Armeniji koja je u Turskoj odigrala 1-1.

“Moramo razmišljati kako da mi pružimo maksimum, da pružimo svoju najbolju igru. Fokusirani smo na sebe, ali naravno da ćemo skautirati i protivnika,” poručio je napadač hrvatske vrste i zagrebačkog Dinama.

Hina/Foto: Hina


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Zlatko Dalić

Najnovije

Odlazi nakon samo jedne sezone? Stigla ekstra ponuda za Livakovića

Dominik Livaković (29), postao je član Fenerbahčea prošlog ljeta kada je stigao iz Dinama u…

2 sata prije

Bivši zastupnik pretukao hrvatskog vojnika pa pobjegao. Trener je karatea

Siniša Jenkač,  gradonačelnik Novog Marofa i biši saborski zatsupnik HDZ-a, sudjelovao je u tučnjavi u…

3 sata prije

Novinar s Kosova razbjesnio Srbe. Traže da ga otjeraju s Eura – video

Nogometna reprezentacija Srbije poražena je sinoć od Engleske rezultatom 1:0 na otvaranju Europskog prvenstva u…

3 sata prije