Kategorije Sport

Dalić: Ovo mi je jedan od najljepših sportskih trenutaka u karijeri

Širi dalje

Hrvatska  reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru pobjedom protiv Rusije 1:0. Evo kako je utakmicu prokomentirao izbornik Zlatko Dalić.



“Prvo bih čestitao igračima na sjajnoj utakmici i plasmanu u Katar. Ne samo ovima koji su igrali danas, nego svima koji su bili s nama od prve utakmice kvalifikacija.

Zahvalio bih se stručnom stožeru koji je bio od velike pomoći. Zahvalio bih se HNS-u na podršci i povjerenju. Bivšem predsjedniku Davoru Šukeru i sadašnjem predsjedniku. Njihova podrška mi je bila važna. I od srca se zahvaljujem svim hrvatskim navijačima u Hrvatskoj i dijaspori, pogotovo onima koji su bili po Osijeku u kiši, u Kopenhagenu kad je bila korona, danas ovdje.

Vi ste naša snaga, ponos i energija, a pogotovo moja. Hvala vam od srca”, započeo je pa prokomentirao svoje suze nakon utakmice:

“Laknulo mi je. Velika borba je bila. Sretan sam i ponosan sam na hrvatsku reprezentaciju i narod koji ju je tako prihvatio i bodrio.

Zbog toga možda i te suze, nisam čovjek koji puno plače, ali ovo mi je bio jedan od najljepših sportskih trenutaka u životu.

Osvrnuo se i na protekli Euro

“Euro nije bio razočaranje. ispunili smo svoj cilj i prošli grupu, izgubili smo u sjajnoj utakmici od Španjolaca nakon produžetaka. Presložili smo neke stvari nakon toga, ja sam osobno presložio jer nisam bio na nivou. Kad nije dobro, onda je izbornik kriv, a kad je sve lijepo onda su igrači zaslužni. Oni su ti koji su preokrenuli sve. Ni u jednom trenutku nisu posustali, naša vjera je ogromna i oni su to pokazali na tereni. Sve je njihova zasluga, oni su se preokrenuli”, rekao je pa progovorio i o sve većem broju mladih igrača u reprezentaciji:

“Mislim da je veliki dobitak za Hrvatsku da imamo širok izbor igrača te ne smijemo i ne moramo strahovati za budućnost. Imamo generaciju koja će nas nositi idućih 7-8 godina, ali ne bi toga ničeg bilo bez ovih starijih senatora. Imamo godinu dana mira do Katara da se spremimo i budemo još bolji, a tako moj stožer i ja i vidimo ovu situaciju. Možemo biti samo bolji.”

“Ovo nema cijenu”

“Svaka utakmica koju vodim kao izbornik je svetinja. Ovo mi je ponos i čast i neizmjerno mi znači te za mene nema cijene. Moj ostanak u reprezentaciji nakon SP-a je dokaz tome. Ovo što se danas dogodilo nema cijenu, nitko nam to ne može platiti. Ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti Hrvatske, izgubili smo samo sedam bodova, kao i za Euro 2020. Slaven Bilić je 2008. također izgubio samo sedam bodova. Mislim da smo na pravom putu, teško je očekivati da ćemo ponavljati sve ono nakon SP-a u Rusija, ali evo, posložili smo se”, zaključio je.

 

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Zlatko Dalić

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

41 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije