Kategorije Sport

Dalić pronašao ‘vatrogasca’, ovakvu Hrvatsku još nismo vidjeli

Širi dalje

Zlatko Dalić ne pokazuje nikakvu paniku u situaciji kad ima dosta problema s ozljedama, posebno u napadačkom dijelu. Petar Musa i Josip Brekalo, uz Marija Pašalića trebali bi činiti novi napadački trojac.



Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ključna je utakmica u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2024. Suparnik izabranicima Zlatka Dalića je Turska na Opus Areni u Osijeku. Vatreni su u skupinu D i nakon 4 odigrane utakmice imaju skor od tri pobjede uz neodlučan ishod, 10 bodova i 9-1 gol razliku. Vodeći su i suvereno koračaju prema Njemačkoj.

Bruno Petković i Josip Juranović trenirali su jučer po posebnom programu i konkuriraju više za Wales nego za Tursku.

Ranije su otpali Ivan Perišić i Luka Ivanušec, a nema ni Mislava Oršića, zamjene za Perišić. Marko Livaja u nedjelju se putem Instagrama oprostio od nacionalnog dresa. Zadnji je otpao još jedan napadač, Andrej Kramarić

Novi napadački trojac

Jasno je kako ćemo u srijedu protiv Turske gledati drugačiju Hrvatsku, posebno u napadačkom trojcu. Josip Brekalo će uskočiti na lijevo krilo, špica će biti spomenuti Musa, a desno će priliku vrebati i iz drugog plana opasan biti Mario Pašalić. Vezni red činit će zvjezdani tercet – Kovačić – Modrić – Brozović. Livaković će biti na golu. Lijevi bek je Borna Barišić. Stoperski par će činiti Gvardiol – Šutalo, desnoJosip Stanišić

Od Muse i Brekala se očekuju velike stvari

Brekalo posljednji je put igrao za Hrvatsku na Stade de Franceu 13. lipnja 2022. u Ligi nacija, kad su Vatreni pobijedili po prvi put Francuze 1-0. Tada je bio jedan od najzapaženijih igrača Dalićeve momčadi. To mu je ujedno bila i posljednja utakmica za Hrvatsku.

Brekalo je nekad definitivno bio “in”, čovjek za kojeg se predviđalo da će biti bitna karika nacionalne vrste na SP-u, a sad je dobio priliku povratiti svoj reprezentativni status, jer na muci se poznaju junaci.

Brekalo je bio Daliću u jednom trenutku bio itekako bitan, igrao je u 27 od 28 utakmica nacionalne vrste, a ukupno ima 33 odigrana susreta za Hrvatsku uz 4 gola.

Ove sezone, Brekalo je na jednom golu za Fiorentinu. Zabio je prošle nedjelje u 3-1 (1-1) gostujućoj pobjedi protiv aktualnog talijanskog prvaka Napolija, u susretu 8. kola Serie A. Brekalu je to bio prvi gol za Fiorentinu i prvi gol u službenim utakmicama nakon svibnja prošle godine, kad je zabio za Torino u utakmici protiv Verone.

Što se tiče Petra Muse, on je u tekućoj sezoni  za Benficu zabio četiri gola, ima jednu asistenciju, a ovo mu je prilika života i vjerujemo da će ju iskoristiti.

D.M. /Foto: HNS


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Prošlo ljeto bilo je najtoplije u zadnjih 2000 godina

Prošlogodišnje ljeto na sjevernoj polutki bilo je najtoplije u 2000 godina, prema novoj studiji objavljenoj…

12 minuta prije

Slika Claudea Moneta na aukciji prodana za gotovo 35 mil. dolara

Slika  Claudea Moneta prodana je za gotovo 35 milijuna dolara na aukciji u srijedu navečer,…

30 minuta prije

Baby Lasagna: Ne mogu prihvatiti 50.000 eura! Molim Plenkovića da taj novac donira

Baby Lasagna oglasio se nakon što mu je vlada odlučila dati 50.000 eura.  Premijeru Andreju…

58 minuta prije