Kategorije Sport

DIJAMANTNA LIGA: Sandra Perkovć poražena u dramatičnoj šestoj seriji

Širi dalje

Sandra Perković više nije vladarica Dijamantne lige! Šest godina u nizu osvajala je dijamant, ali večeras u Bruxellesu predala ga je Kubanki Yaime Perez. Nova prvakinja slavila je u finalu hicem od 65 metara.



Sandra je do treće serije držala je pobjedu u rukama, ali ovaj put posljednji hitac nije bio najbolji. Ostala je na trećem mjestu s hicem od 64.31 metara, a drugo mjesto zauzela je Brazilka Andressa de Morais sa 64.65m.

Perković je najbolji hitac u Bruxellesu ostvarila već u prvoj seriji te je s njim držala prvo mjesto sve do posljednje serije iako je Perez u drugoj seriji bacila samo osam centimetara kraće.

No, u posljednjoj, šestoj seriji prvo je De Morais preuzela vodstvo sa 64.65m, no Perez i Perković imale su priliku za uzvrat. Kubanka je iskoristila posljednju šansu i hicem od 65.00m stigla na vrh dok je aktualna olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja Perković u posljednjoj seriji ostvarila rezultat od 62.85m i tako ostala na trećem mjestu.

Bio je to prvi poraz Perković nakon 13 mjeseci i 15 uzastopnih pobjeda. Ona je ove godine pobijedila na sva četiri mitinga “Dijamantne lige”, u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu, no svoju dominaciju nije uspjela potvrditi na finalu u Bruxellesu.

Do kraja sezone Perković očekuju još nastup za Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu 4. rujna te na Kupu kontinenata u Ostravi 8. rujna.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

5 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

11 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

11 sati prije