Kategorije Sport

DINAMO – RIJEKA 3:1 Dominantni Dinamo deklasirao Rijeku! Gol i dva asista Oršića

Širi dalje

Nogometaši Dinama ostvarili su i sedmu pobjedu u novoj sezoni SuperSport HNL-a svladavši kao domaćini Rijeku sa 3-1 u prvoj utakmici 8. kola.



Vodstvo Dinamu donio je Rasmus Lauritsen u 28. minuti, pogotkom glavom nakon ubačaja iz kuta Mislava Oršića. Isti je igrač dvije minute poslije asistirao i za pogodak Darija Špikića kojim je Dinamo poveo  2-0.

Dvostruki asistent Oršić u strijelce se upisao u 60. minuti, kad je sa 13-14 metara pogodio za 3-0. Utješni pogodak je Rijeka postigla u 84. minuti. Iz kuta je ubacio Vrančić, a pred vratima se najbolje snašao Nikita Vlasenko te ugurao loptu u mrežu za konačnih 3-1.

Dinamo iz osam utakmica ima 22 boda, dok drugoplasirani Slaven Belupo ima 14 bodova i utakmicu manje. Hajduk i Varaždin imaju po devet bodova, ali Splićani su odigrali samo pet utakmica. Rijeka je na začelju sa pet bodova, koliko ih ima i predzadnja Gorica.

Ante Čačić je protiv Rijeke postavio formaciju sa samo jednim obrambeno orijentiranim veznim igračem, a to je bio Josip Mišić, očekujući da će gosti doći u Maksimir prvenstveno braniti svoja vrata. Dinamov strateg se nije prevario, a to će najbolje pokazati statistika udaraca u prvom poluvremenu: Dinamo 16, Rijeka 2.

Već u 7. minuti je koncentraciju Nediljka Labrovića testirao Luka Ivanušec udarcem s ruba kaznenog prostora, ali je riječki vratar uspio obraniti. Dvije minute poslije je Bruno Petković bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac glavom otišao pokraj vratnice.

Riječani su odolijevali do 28. minute, a tada je prvi put kapitulirala obrana. Ubačaj iz kuta izveo je Mislav Oršić, najviši u skoku na sedam metara bio je danski stoper Rasumus Lauritsen i neobranjivo glavom poslao loptu u mrežu.

Samo dvije minute poslije ponovno se zaorilo s tribina Maksimira. Oršić je nakon kombinacije s Petkovićem projurio po lijevoj strani u kazneni prostor, poslao loptu na peterac gdje je utrčao Dario Špikić i pogodio za 2-0.

Pred kraj poluvremena Oršić se mogao i sam upisati u strijelce. Ponovno je izmijenio dodavanja s Petkovićem, lijepo primio loptu, sjurio se po lijevoj strani u kazneni prostor i lijevom nogom gađao suprotan kut, ali je lopta prošla uz vratnicu.

U prvoj minuti drugog dijela Riječani su imali prvu pravu priliku. Na ubačaj je dobro glavom pucao Lunetta, koji je tek ušao u igru, ali je Dominik Livaković obranio taj udarac.

Dvije minute poslije Labrović je bio na iskušenju. Špikić je nakon dobre akcije izbio sam pred riječkog vratara, pucao sa 12-13 metara, ali je Labrović obranio nogom. U nastavku akcije Mišić je okušao svoj šut sa više od 25 metara i ponovno je zaposlio riječkog čuvara mreže.

Ono što nije uspio u prvom poluvremenu, Mislav Oršić je učinio u 60. minuti. Još jedna dobro odigrana akcija dovela je Dinamovog topnika u situaciju koju najviše voli – Ivanušecova lopta mu je dolazila po podlozi na desnu nogu kojom je s lijeve strane kaznenog prostora, s nekih 13-14 metara, pogodio suprotan gornji kut za 3-0.

Nije Dinamo stao ni nakon trećeg pogotka pa je Petković bio u prilici za pogodak u 65. minuti. Sadegh Moharrami je prošao po desnoj strani uz gol-crtu, poslao oštar ubačaj na prvu vratnicu, gdje je Petković postavio nogu, ali se lopta odbila tako da je prošla pokraj vratnice.

U 78. minuti je još jednom svoj udarac oprobao Oršić, ali je lopta prošla pokraj gola.

Rijeka je u drugom poluvremenu ipak pokazala nešto više ambicije u igri prema naprijed. Tako je u 81. minuti Frigan pucao sa 11-12 metara iskosa s desne strane. Gađao je suprotan kut, ali se Livaković ispružio i obranio.

No, u 84. minuti Riječani su došli do pogotka. Nakon Vrančićevog ubačaja iz kuta pred Dinamovim golom se najbolje snašao Ukrajinac sa švicarskom putovnicom Nikita Vlasenko i uspio ugurati loptu u mrežu.

Utakmicu na Maksimiru pred 5894 gledatelja sudio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Strijelci: 1-0 Rasmus Lauritsen (28), 2-0 Dario Špikić (30), 3-0 Mislav Oršić (60), 3-1 Nikita Vlasenko (84)

Hina/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

20 minuta prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

1 sat prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

3 sata prije