Kategorije Sport

Dinamo smijenio Vlatku Peras! Hoće li joj platiti 300.000 eura otpremine

Širi dalje

Dinamov Izvršni odbor smijenio je u četvrtak Vlatku Peras s dužnosti predsjednice Uprave. Očekuje se da će vlada Velimira Zajeca vijest potvrditi na press-konferenciji u petak.



Jedina točka sjednice Izvršnog odbora bila smjena Vlatke Peras, a odluka je donesena nakon što su članovi IO-a na uvid dobili mišljenja odvjetničkog ureda o zakonitosti njezine plaće, otpremnine i sustava bonusa.

Povod za otkaz je činjenica kako je Vlatka Peras narušila ugled kluba svojim djelovanjem jer je protiv nje podignuta optužnica u aferi ‘SMS’ sa Zdravkom Mamićem i Igorom Kodžomanom, zbog izvlačenja 72.000 eura iz kluba. Optužnica još nije potvrđena

U Dinamu su podizanje optužnice iskoristili kao argument da Peras time narušava ugled kluba za koji radi ali sad će vjerojatno uslijediti dugotrajna pravna borba oko otpremnine.

Izvršni odbor ima ovlasti smijeniti člana Uprave, ali glavni problem je bila otpremnina od oko 300.000 eura koju bi Peras trebala dobiti. Iz kluba su joj ponudili sporazumni raskid prema kojem je trebala dobiti šest plaća, ali je ona to odbila.

Prema ugovoru joj pripada isplata svih plaća do 11. ožujka 2027. godine, odnosno oko 300.000 eura neto, a upravo to je nova Dinamova vlast željela osporiti.

Njoj i bivšem predsjedniku Mirku Barišiću nova uprava Dinama zamhera  i to što su prije nešto više od godinu dana dogovorili i potpisali njezin novi ugovor bez znanja Izvršnog odbora, a prema kojem joj pripada velika otpremnina.

U tom ugovoru stajala je i točka prema kojoj joj ona mora biti isplaćena čak i u slučaju pravomoćne presude, što je također osporavano.

Za analizu zakonitosti njezina nastavka rada u Dinamu angažiran je i odvjetnički ured nakon čijeg mišljenja je donesena ova odluka. Klub je sad spreman i sudskim putem osporavati taj ugovor, posebice nakon podizanja optužnice.

D.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković: Pravdena mir znači povlačenje Ruske vojske. Kao JNA z Hrvatske

Važno je da međunarodna zajednica drži fokus na Ukrajini i podršci toj zemlji suočenoj s…

8 sati prije

Nika Ilčić: Nisam završila srednju školu, a na OnlyFans dnevno zaradim1.000 eura

Influencerica Nika Ilčić jedna je od najpoznatijih na domaćoj sceni. Najviše sljedbenika ima na TikToku,…

8 sati prije

Policija u Hamburgu upucala čovjeka koji je sjekirom krenuo prema navijačima

Njemačka policija ustrijelila je čovjeka sa sjekirom u blizini navijačke fan zone u kojoj se…

9 sati prije