Kategorije Sport

Dječački snovi: Povijesnu fotku Modrića i Majera snimio je Japanac

Širi dalje

Hrvatski nogometni reprezentativci Luka Modrić i Lovro Majer zajedno su u četvrtak na Maksimiru “srušili” Dansku. Kapetan se sigurno ne sjeća prvog trenutka kada je upoznao novog hrvatskog heroja, ali mladi “Vatreni” taj trenutak će pamtiti zauvijek.



Prvu zajedničku utakmicu u kockastom dresu odigrali su na Malti gdje je Lovro zabio dva pogotka, a u četvrtak je “bacio u trans” Zagreb kada je rezultat 1:1 okrenuo u korist Hrvatske i “potopio” nade Danaca. Kapetan Luka Modrić mu je prvi čestitao.

Majer i Modrić su prvi put na travnjak Maksimira zajedno izašli još 2008. godine na derbiju Dinama i Hajduka kada je kapetan maloga Majera držao za ruku,

Pred 15 tisuća navijača u Zagrebu Modrića je do centra dopratio Lovro Majer koji je tada bio član omladinskog pogona Dinama.

Tada je aktualni hrvatski prvak srušio splitske “Bile” rezultatom 3:0, a u postavi “Modrih” bio je i stoper Zenita Dejan Lovren.

Legendarnu prvu fotografiju Majera i Modrića snimio je Japanac Yasuyuki Nagatsuka, fotoreporter i novinar koji je godinama živio u Zagrebu.

Radio je za jedan hrvatski sportski portal i fotografirao utakmice za njih, a 2019. godine došao je u Zagreb napraviti intervju s Danijem Olmom, piše Gol.hr.

 

Kako je dobro poznat među hrvatskim novinarima, ali i sportašima, tad je upoznao i Majera, koji je u to vrijeme igrao za Dinamo. Majer se fotografirao s njim i dao mu potpisani dres, a Yasuyuki mu je želio nekako uzvratiti.

Kopao je po svojoj arhivi i naletio na tu fotografiju, objavio ju je na Instagramu  te označio Majera i Modrića, a Majer mu se uskoro javio i potvrdio kako je to on. Ostalo je povijest.

“Želio sam mu nekako zahvaliti za dres i objavio tu fotografiju prije tri godine, kad sam bio u Zagrebu. Kad je zabio za Maltu, hrvatski mediji su je pronašli i objavili po gotovo svim novinama”, ispričao je za Gol.hr  jedan od najpoznatiji Japanaca u Hrvatskoj, koji se u međuvremenu vratio u Tokio.

Danas radi kao freelancer, a na utakmici protiv Danske radio je reportažu za jednu japansku televiziju.

R.I. /Foto:Yasuyuki Nagatsuka


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

4 sata prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

10 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

11 sati prije