Kategorije SportZagreb

DOČEK zlatnog olimpijca u Zagrebu, sutra fešta u Jastrebarskom

Širi dalje

Obitelj, rodbina, prijatelji, strijelci i nekoliko stotina razdraganih navijača uz tamburaše i pjesmu dočekali su u četvrtak, nešto poslije 22 sata, u Zračnoj luci Zagreb olimpijskog pobjednika u trapu Josipa Glasnovića.



Ponosnog vlasnika zlatnog odličja prvi su pozdravili supruga Ana, majka Marija, otac Franjo, brat Antun i nekoliko desetaka njegovih navijača iz zagrebačke Dubrave koji su imali majice s fotografijama s pobjedničkog postolja iz Rija, te nekoliko uzvanika iz sportskog i političkog života Grada Zagreba i Hrvatske.

Vidno umoran i iscrpljen od dugotrajnog putovanja Josip Glasnović je u VIP salonu zračne luke okupljenima na srdačnom dočeku. Olimpijskog pobjednika dočekao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uz poruku da je Hrvatska dosada imala Cro Copa, a od večeras i Cro trapa.

“Umoran sam od puta, ali i presretan. Ponosan sam što smo nastavili tradiciju dominacije u trapu. Razvalili smo Talijane i sada smo do OI u Tokiju mirni”, rekao je Glasnović posebno zahvalivši Giovanniju Cernogorzu na zajedničkim pripremama na privatnoj streljani olimpijskog pobjednika iz Londona.

Josip Glasnović osvojio je u ponedjeljak, 8. kolovoza, naslov olimpijskog pobjednika u trapu u Rio de Janeiru nakon što je u dodatnom raspucavanju bio uspješniji od Talijana Giovannija Pelliela sa 17-16.

Nakon 15 zadanih meta u finalu oba strijelca su imala po 13 pogodaka, pa se krenulo u dodatno raspucavanje gdje je više živaca imao Glasnović. Iako je bio u nezavidnom položaju, jer je pucao kao drugi, te je znao da mu promašaj odnosi zlato, Glasnović je u prve tri serije odgovorio na pogotke Pelliela, a kada je iskusni Talijan u četvrtoj seriji promašio, Glasnović je iskoristio priliku i pogodio najveći uspjeh u karijeri.

Glasnović je u Rio de Janeiru “naslijedio” drugog hrvatskog reprezentativca Giovannija Cernogoraza, koji je prije četiri godine u Londonu bio zlatni u ovoj disciplini. Cernogoraz je u Rio bio deveti u kvalifikacijama i nije se uspio plasirati u finale ali nije krio zadovoljstvo zlatnom medaljom svog nasljednika.

Nastavak proslave olimpijskog odličja održat će se sutra u Jastrebarskom na trgu JJ Strossmayera u 20.30 sati.

MP/Hina/Foto:facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije