Kategorije Sport

Dok su Portugalci slavili s navijačima Ronaldo je otišao u svlačionicu

Širi dalje

Portugal je u osmini finala  sa 6:1 pobijedio danas vrlo lošu Švicarsku i plasirao u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Maroka koji je na penale izbacio Španjolsku



Junak utakmice bio je Goncalo Ramos s čak tri gola, a portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo umjesto njega je ušao u igru u zadnjih 20 minuta. Ronaldo, pak, na to nije navikao.

Iako je u igru ušao uz ovacije cijelog stadiona, na kraju utakmice napravio je potez koji se neće svidjeti mnogim navijačima.Svi igrači otišli su slaviti s navijačima, a Ronaldo je otišao u svlačionicu.

Izbornik Santos je odlučio da će Ronaldo utakmicu započeti gledanjem s klupe, a upravo je Ramosa odabrao da igra umjesto njega što se pokazalo dobrom odlukom jer je Ramos postigao hat-trick

Utakmica Švicarske i Portugala rezultirala i nekim rekordima ili značajnim postignućima. Portugalci su upisali petu najveću pobjedu u nokaut fazi u povijesti SP-a.

Portugal je  ostvario najveću pobjedu u jednom međusobnom susretu europskih momčadi na SP još od 1998., kad je Španjolska u grupnoj fazi savladala Bugarsku također rezultatom 6:1.  U slučaju prvenstava na kojima se igrala grupna faza, bolja je tek Njemačka  i nezaboravnih 7:1 protiv Brazila, 2014. godine u Belo Horizonteu.

Švicarska izjednačila negativni rekord

Švicarci su izjednačili negativni rekord poraza jedne europske momčadi u nokaut fazi. Pet razlike izgubili su Europljani samo dva puta.

Prvi put se to dogodilo na prvom svjetskom prvenstvu, kad je Urugvaj kod kuće u polufinalu bio bolji od Jugoslavije također rezultatom 6:1, a drugi primjer je već gore spomenut, onaj Zapadne Njemačke i Austrije.

Ukupno je ovo 13. puta da je neka europska momčad na Svjetskom prvenstvu poražena s pet ili više pogodaka razlike, no veliki dio njih dolazi iz onih davnih nogometnih vremena, kad su uvjerljive pobjede bile puno češće. To sve nam samo otkriva koliko je Švicarska u ovom susretu bila loša.

R.I. /Foto: epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije