Kategorije Sport

Đoković oduševio Italiju: “Nisam mogao vjerovati kada sam vidio koliko je uplatio”

Širi dalje

Vodeći tenisač svijeta Novak Đoković pokazao je još jednom da ima veliko srce. Donirao je  velik iznos za pomoć bolnici u talijanskom Bergamu, gradu u kojem je najviše ljudi stradalo od posljedica koronavirusa.

Đoković je na početku karijere živio je i trenirao u Italiji, savršeno govori talijanski jezik, a novim potezom oduševio je Italiju.



Peter Assembergs, šef saniteta za zapadni dio Bergama, otkrio je da je Đoković donirao “ogromne iznose” za bolnice Treviglio-Caravaggio i Romano di Lombardia, koje su u epicentru talijanskog korona-pakla i najpogođenije su tom pošasti.

“Nikako nisam očekivao da na našem bankovnom računu ugledam njegovo ime među donatorima i to me jako uzbudilo, a iznos koji je uplatio je ogroman” izjavio je Peter Assembergs

“Ne bih želio umanjiti značaj i veličinu donacija koje nam ovih dana uplaćuju brojne tvrtke, udruge, organizacije i pojedinci i svima im zahvaljujem na njihovoj velikodušnosti, ali molim vas da shvatite kako me posebno dirnulo kada sam među njima vidio i ime najboljeg tenisača svijeta.”

Srpski tenisač ovih je dana objavio znakovitu poruku na društvenim mrežama u kojoj je ohrabrio Italiju u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Draga Italijo, iako prolaziš kroz teška vremena, želim da znaš da nisi sama. Mi dajemo svoju potporu i šaljemo svoju ljubav. Želimo da ostaneš jaka i da se suočiš s ovim teškim danima. Budi snažna, zdrava i ujedinjena. Sve će biti u redu”, poručio je Đoković, a onda i uplatio iznos koji je još uvijek nepoznat javnosti.

Prisjetimo se i da Đoković, nakon puknuća nasipa na Savi kod Rajeva sela, donirao iznos od milijun eura osvojen na pobjedu na turniru u Rimu koji se igrao u vrijeme poplava. Srbiji je  darovao 500.000 eura, a ostalo Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Megy M. /Foto:getty

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Srušen svjetski rekord u skijaškim skokovima. Pogledajte let od 291 metara

Japanski  skijaš-skakač Ryoyu Kobayashi postavio je na Islandu neslužbeni svjetski rekord preletjevši 291 metar, što…

11 sati prije

Jurčević: ‘Vidim se kao ministra kulture, Hasanbegović nije u igri’

Pregovori za formiranje nove parlamentarne većine i nove vlade nastavljaju se u ponedjeljak, a još…

12 sati prije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

13 sati prije