Kategorije Sport

Đoković osvojio US open i zaradio pravo malo bogatstvo

Širi dalje

Novak Đoković po treći je put u karijeri osvojio pobjednički trofej na US Openu i ukupno svoj 14. Grand Slam naslov u karijeri.  Pripalo mu je 3,8 milijuna dolara, što je najveća nagrada u povijesti tenisa



U nedjeljnom finalu, odigranom pod krovom Arthur Ashe stadiona, Đoković je pobijedio Argentinca Juana Martina del Potra 6:3, 7:6 (4), 6:3 nakon tri sata i 15 minuta borbe.

Pobjedom u svom osmom finalu u Flushing Meadowsu Novak Đoković došao je do prednosti 15-4 u međusobnim dvobojima s 29-godišnjim Argentincem, koji je 2009. upravo na US Openu osvojio svoj jedini Grand Slam naslov.

Srpski tenisač bolje je počeo dvoboj i potpuno kontrolirao meč do prednosti 6:3, 3:1. Tada je Del Potro pokazao svoj borbeni duh i nizom od tri gema vratio neizvjesnost u finale, koje je zbog kiše u New Yorku igrano pod zatvorenim krovom najvećeg teniskog stadiona na svijetu.

Osmi gem drugog seta bio je možda i ključan za ishod cijelog meča, jer je nakon 20 minuta borbe i tri spašene ‘break-lopte’ Đoković prekinuo Argentinčev niz. Del Potro je imao svoju priliku i u ‘tie-breaku’, u kojemu je poveo 3:1 i promašio relativno lagani forhend za vodstvo 4:1. Od sljedećih šest poena Đoković je osvojio pet i došao do vodstva od 2-0 u setovima.

 

https://twitter.com/usopen/status/1038955247639642115?ref_src=twsrc%5Etfw

Za Del Potra je to bio prezahtjevan zadatak i pretvorio njegovu želju za osvajanjem drugog trofeja na US Openu u gotovo nemoguću misiju. Argentinac nije odustao ni kad je njegov suparnik poveo 3:1 u trećem setu. Del Potro je još jednom vratio ‘break’ zaostatka, došao do 3:3, ali je Đoković nizom od tri gema stigao do pobjede i drugog uzastopnog Grand Slam naslova, nakon što je prije dva mjeseca po četvrti put osvojio pobjednički trofej u Wimbledonu.

S 14 Grand Slam naslova srpski tenisač se izjednačio s Amerikancem Peteom Samprasom koji je upravo u New Yorku 2002. godine osvojio svoj posljednji Grand Slam trofej. Za 31-godišnjeg Srbina ovo je bilo 23 finale na Grand Slam turnirima, a za svoj trijumf je zaradio ček na 3,8 milijuna američkih dolara.

S bodovima za trijumf u New Yorku Đoković će na novoj ATP ljestvici skočiti na treće mjesto iza Rafaela Nadala i Rogera Federera, a ispred Del Potra kojega je gurnuo na četvrto mjesto.

MP/Hina/Foto:

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

26 minuta prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

5 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

5 sati prije