Kategorije Sport

Emotivni Rađa slavi Tonijev ulazak u Hall of Fame: Probajte ne pustiti suzu…

Širi dalje

Sinoć je objavljeno da je Toni Kukuč  primljen u Kuću slavnih u Springfildu, a prvi koji mu je čestitao bio je Dino Rađa, njegov prijatelj i suigrač, koji je u Kuću slavnih tri godine ranije.



Po objavi vijesti Dino je svom suigraču i prijatelju, ali i cijeloj generaciji, objavio emotivnu posvetu:

“Tko bi rekao da će ova dva klinca sa slike završiti skupa u HOF. Kad smo došli skupa u dvoranu na prve treninge kladim se da nitko pet para ne bi stavio na nas. Dobrodošao u klub”- napisao je na svom Facebook profilu Rađa i nastavio:

“Konačno je došao i taj dan koji je, inače, bio neizbježan. Meni osobno neizmjerno drago i usput jako emotivno. Konačna potvrda jedne genijalnosti i točka na i jedne veličanstvene karijere. Uz to još jedna potvrda jedne velike generacije koja je promijenila tijek svjetske košarke na više načina.#

Potom se prisjetio generacije koja se uistinu rijetko rađa:

“Generacije gdje su divovi od dva i pol metra znali i driblati i šutirati van reketa, a bili u kontri brži od većine bekova. Generacije koja je prisilila Amerikance da pošalju “Dream Team” na svjetska prvenstva i olimpijske igre. Nadam se da će se još neki od nas pridružiti u Springfieldu.”

Kukoč je peti  Hrvat u Hall of Fame, nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.), Mirka Novosela (2007.) i Dina Rađe (2019.). Toliki broj besmrtnika u Kući slavnih nema niti jedna izvanamerička država (Rusija 4, Srbija 4, Italija 3, Brazil 3…).

Megy M. /Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije