Kategorije Sport

FOTO: Neymar u suzama, navijači u panici! Fotografija noge zgrozila Brazil

Širi dalje

Brazil je uvjerljivom igrom stigao do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Katru. U 1. kolu skupine G Brazilci su golovima Richarlisona u 63. i 73. minuti susreta slavili 2:0. Pobjeda je ostala u sjeni ozljede lidera ove momčadi, Neymara.



Najveća zvijezda brazilske reprezentacije je izašla iz igre u 79 minuti. Nije to bila odluka izbornika, već njegova vapaj. Bio je fauliran 9 puta, što je 4 faula više nego što ih je pretrpio bilo koji drugi igrač u Kataru

Neymar utakmicu je završio prije vremena, a čim je izašao nije izgledalo dobro jer kamera ga je uhvatila kako plače na klupi što mnogim navijačima Brazila nije bio najbolji znak. Po završetku utakmice nije se priključio suigračima u slavlju s navijačima nego je teren napustio šepajući u pratnji liječnika reprezentacije Rodriga Lasmara.

Njegov gležanj nije najbolje izgledao, bio je vidljivo natečen što je očita posljedica jednog od devet prekršaja koje je pretrpio. Niti jedan nogometaš u dosadašnjem dijelu SP-a nije na jednoj utakmici bio toliko fauliran.

Posljednji se dogodio netom prije nego što je prinudno napustio teren, a bio je Milenkovićev. Srbija je, inače, na utakmici napravila 12 prekršaja, dakle čak tri četvrtine bile su na Neymaru. Neizvjesnost oko Neymarovog stanja sasvim izvjesno će potrajati još dan – dva, a dok se konačna dijagnoza ne objavi strah među brazilskim navijačima samo će rasti.

– Zabrinuti smo zbog Neymarove ozljede. Nadamo se da nije ništa – rekao je Rodrygo.

Neymar je u duelu s Nikolom Milenkovićem ozlijedio gležanj. Istina, bio je to samo jedan od ukupno čak devet faulova koje je pretrpjela zvijezda nacije i francuskog Paris SG-a. No, bio je najbolniji. Koliko zapravo bolan, najbolje sugeriraju suze koje su se nedugo nakon kontakta pojavile na Neymarovom licu.

Neymar je u Katar došao motiviran da napokon donese titulu svjetskih prvaka, ali i nadmaši Pelea. Naime, najbolji nogometaš u povijesti zabio je 77 golova za reprezentaciju, a Neymar tek dva manje.

Prve slike govorile su o ozbiljnoj ozljedi zbog koje bi mogao propustiti ostatak SP-a, no brazilski izbornik Tite odmah je požurio uvjeriti naciju da je s Neymarom (koliko-toliko) sve u redu.

Brazilski list Globo analizirao je sve mogućnosti glede Neymarove ozljede o kojoj će se sasvim sigurno sve znati u tijeku današnjeg dana. Brazilska desetka u kasnonoćnoj se poruci oglasila na Twitteru, no bez riječi o ozljedi:

– Teška utakmica, ali oduvijek ju je bilo najvažnije pobijediti. Čestitam momčadi, prvi korak je napravljen, još šest… – napisao je aludiravši, jasno, na broj pobjeda koji do kraja turnira u Kataru treba Brazilcima da dođu do nove, ukupno šeste titule svjetskih prvaka u povijesti.

Srbija u ponedjeljak od 11 sati igra protiv Kameruna, a u trećem kolu mogla bi o prolasku odlučivati protiv Švicarske. Brazil u sljedećem kolu igra protiv Švicarske. Ta se utakmica također igra u ponedjeljak (17 sati).

Nakon utakmice srpski mediji ovim su naslovima popratili poraz svoje reprezentacije, a pojedini nisu zadovoljni suđenjem Iranca Faghanija.

R.I. /Foto: agencije


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Neymar

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

6 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

6 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

6 sati prije