Kategorije Sport

FRANCUSKA – HRVATSKA 4:2 Francuza nije bilo do 43 minute, a onda preokret

Širi dalje

U susretu 2. kola elitnog razreda Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija je na stadionu Stade de France izgubila od Francuske sa 4-2 upisavši i drugi poraz u skupini nakon što je u petak poražena u Portugalu sa 1-4.



Nakon dvije godine i velikog finala SP-a, u kojem je Francuska slavila sa 4-2, “Vatreni” i “Tricolori” su se ponovo susreti. Ovoga puta u Ligi nacija i ponovo su Francuzi pobijedili sa 4-2.

Svjetski doprvaci su poveli u 17. minuti golom Dejan Lovrena i  dominirali do 43. minute. Antoine Griezmann u finišu prvog poluvremena izjednačio je rezultat na dodavanje Anthonyja Martiala, a onda je sam Martial, uz pomoć stative i leđa Dominika Livakovića

, okrenuo na vodstvo domaćina 2-1 u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ključan čovjek u kreacijama oba gola bio je Wissam Ben Yedder, a drugi gol Uefa je naknadno pripisala Livakoviću kao autogol.

A onda je Josip Brekalo u 55. minuti prošao trojicu francuskih reprezentativaca i zabio reprezentativni prvijenac u 12. nastupu za 2-2! Lijepo ga je proigrao Mateo Kovačić.

No Hrvatska nije dugo bila u egalu. Dayot Upamecano, suigrač Danija Olma u Leipzigu, u 55. minuti je glavom nakon Griezmannova kornera zabio prvijenac za novo vodstvo domaćih. A u 75. je Olivier Giroud iz penala koji je skrivio Marcelo Brozović igranjem rukom (doduše, sasvim nenamjerno i nevjerojatno je da je to bilo dosuđeno) zabio za 4-2.

U drugom susretu iz ove skupine Portugal je kao gost pobijedio Švedsku sa 2-0, a oba gola zabio je Cristiano Ronaldo (45, 72). Napadač Juventusa je tako stigao do brojke od 101 pogotka za nacionalnu vrstu.

Domaćin je od 44. minute igrao bez isključenog Gustava Svenssona.

Idući nastup Hrvatska će imati 11. listopada u Zagrebu protiv Švedske, a tri dana kasnije na stadionu Maksimir gostovat će i Francuska.

R.I. /foto:ss

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

5 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

5 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

5 sati prije