Kategorije Sport

Gdje večeras pratiti prijenos utakmice Šahtar – Dinamo

Širi dalje

Dinamo večeras gostuje u Ukrajini kod Šahtara u 3. kolu skupine C Lige prvaka. Hrvatski prvak u prvom kolu je razbio Atalantu 4:0, a u drugom pružio sjajan otpor najskupljoj momčadi svijeta i od Manchester Cityja izgubio 0:2.



Ljubitelji nogometa i navijači Dinama u Hrvatskoj utakmicu Šahtara i Dinama mogu pratiti na programu Planet Sporta 1 koji se nalazi u ponudi na platformi A1, s početkom u 18.55.

Nakon dva kola Dinamo ima isti broj bodova kao Šahtar i današnja utakmica mogla bi biti odlučujuća u borbi za drugo mjesto i prolazak među 16 najboljih u Europi. Bod ili tri boda bili bi veliki korak prema prolasku, dok je u slučaju poraza za Dinamo bitno izgubiti sa što manje golova razlike kako bi za 14 dana u Maksimiru pokušao imati bolji međusobni omjer od ukrajinskog prvaka.

Utakmicu će u Hrvatskoj prenositi PlanetSport, koji se nalazi u ponudi na svim platformama mreže A1. U ostalim zemljama HRT je i ove sezone zadržao pravo odabira jedne utakmice srijedom. Dinamo u ovoj skupini domaće utakmice igra srijedom, pa će te utakmice prenositi HRT, a gostujuće utorkom, te će tako gostovanje u Milanu kod Atalante također prenositi PlanetSport.

Nakon dva odigrana kola i Dinamo i Šahtar imaju identična tri boda, pa bi večerašnja utakmica mogla igrati super važnu ulogu u borbi za drugo mjesto u skupini i plasman u nokaut fazu natjecanja.

Rezultati by SofaScore
AKO DINAMO DOBIJE UTAKMICU?

Sa šest bodova u skupini, Dinamo bi praktički već imao ‘čekiranu’ kartu za europsko proljeće, zasad u Europskoj ligi. Pogotovo ako se ostvari pretpostavka da će City u obje utakmice pobijediti Atalantu. U svakom slučaju, bio bi to divovski korak prema tom cilju.

 AKO BUDE NERIJEŠENO?

Odličan ishod. Dinamo i Šahtar ostali bi izjednačeni u borbi za drugo mjesto u skupini LIge prvaka, tada bi njihova međusobna utakmica u Maksimiru za dva tjedna mogla biti presudna u toj borbi. Dakako, šansa je i dvoboj u Milanu protiv talijanske Atalante…

AKO DINAMO IZGUBI?

Šahtar bi imao tri boda više i imao psihološku prednost u odnosu na Dinamo, Modri bi u tom slučaju morali pobijediti u zagrebačkom dvoboju da bi ostali ravnopravni u borbi za drugo mjesto. Naravno, ništa ne bi bilo izgubljeno, ali bolje je ne biti u zaostatku.

Megy M. /Foto:cropix

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije