Kategorije Sport

Hajduk ide po pobjedu nad Dinamom i potpuni priključak s vrhom (Poljud, 17 sati)

Širi dalje

Hajduk danas na Poljudu dočekuje Dinamo u utakmici uoči koje je sve jasno: ‘bijelima’ treba pobjeda za potpuni priključak i smanjenje zaostatka na samo dva boda.

Tako bi nakon derbija u preostali pet kola utrka ostala do kraja neizvjesna.



Tri uzastopne pobjede Hajduka i mogućnost povratka titule na Poljud mobilizirao je navijače pa su karte za derbi brzo rasprodane, a atmosferu u klubu pokvario je tek zahtjev navijača za smjenom predsjednika Kosa zbog navodne prisnosti sa sucima.

U ovom trenutku su ‘bijeli’ u punoi boljoj formi, a trener Kopić ima sve širi kadar, s obzirom na povratke ozlijeđenih igrača.

U momčad se vraća Caktaš, koji je odradio kaznu zbog tri žuta kartona. Očekuje se sastav: Letica, Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow, Radošević, T. Bašić, Caktaš, Gyurcso, Said, Futacs.

Nakon prvog dijela sezone sve je upućivalo na to da će Dinamo bez problema vratiti naslov prvaka na Maksimir budući da su se glavni rivali Hajduk i Rijeka mučili dok je Cvitanovićeva momčad bila nesavladiva.

Unatoč dovođenju Gavranovića Hajrovića, momčad Dinama u nastavku sezone počela je neočekivano gubiti bodove i praktično osiguranu titulu dovela je pod veliki znak upitnika.

Pad forme Dinama rezultirao je smjenom Cvitanovića i dolaskom novog trenera Nikole Jurčevića, no ni pod vodstvom novog trenera lider ne djeluje pretjerano uvjerljivo budućić da je podijelila bodove s Interom, dok je u prošlom kolu na Maksimiru poražena od Osijeka.

Utakmicu sudi Mario Zebec iz Cestice, a pomoćnici su mu Borut Križarić (Čakovec) i Dalibor Conjar (Osijek).

Bit će ovo 214. derbi Dinama i Hajduka. Modri imaju 90 pobjeda, Hajduk uz 68, a 55 utakmica završio je remijem  Dinamovci su u zabili  301, a primili 249 golova.

Najveći hrvatski derbi zanimljiv je i iz drugog kuta. Momčad Nikole Jurčevića gotovo je dvostruko vrjednija od ekipe Željka Kopića.
Dinamo vrijedi 48,2, a Hajduk 25,7 milijuna eura
Kod lidera prvenstva izdvajaju se tri igrača po vrijednosti, a to su Filip Benković (11 milijuna), Ante Ćorić (sedam milijuna) i El Arabi Hillel Soudani (3,7 milijuna eura). Tu je i Mario Gavranović s tri milijuna eura vrijednosti, skuplji od svih igrača protivničke ekipe.
Kod Hajduka Mijo Caktaš se procjenjuje na 2,6 milijuna, Zoran Nižić na 2,5, a Josip Radošević na 1,8 milijuna eura.

Posljednji međusobni dvoboj dobio je Hajduk, 18. veljače slavio je na Maksimiru 1:0. Dinamo pak nije izgubio posljednja tri gostovanja na Poljudu, krajem listopada prošle godine bilo je 2:2, a prije toga su ‘modri’ slavili 1:0 i 4:0.

Utakmica počinje u 17 sati, a sve ulaznice za današnji derbi su rasprodane.

Rezultati by SofaScore

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

1 sat prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

2 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

4 sata prije