Kategorije Sport

HRVATSKA – NORVEŠKA 25:36 Ništa od nove senzacije, Norveška je bila prejaka

Širi dalje

Hrvatska je s 25:36 poražena od Norveške na Europskom prvenstvu u Danskoj. Naše cure su odlično odigrale prvo poluvrijeme, sa 6 minuta isključenja, naspram norveških 0, imali smo 14:15 na poluvremenu. U nastavku su Norvežanke, prve favoritkinje Eura, bile prejake.



Nakon ovog poraza Hrvatska će prolaz u polufinale tražiti protiv Njemačke koja je u subotu s uvjerljivih 32:25 nadigala Mađarsku.

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu, ali nakon par minuta počela je dominirati Norveška i stigla na četiri gola razlike. Ipak, Hrvatice se nisu predavale i do poluvremena su uspjele smanjiti zaostatak na samo jedan gol. Na odmor se otišlo s 14:15 za Norvešku, ali Hrvatska je ostavila odličan dojam.

Naše su rukometašice nastavile s dobrom igrom i u nastavku ili se barem tako činilo. Odmah na početku drugog dijela smo uspjeli izjednačiti, ali ubrzo smo upali u crnu seriju i Norveška se brzo odvojila za konačnih 25:36.

U porazu od Norveške najefikasnija u hrvatskoj reprezentaciji bila je Ćamila Mičijević sa sedam pogodaka, a po pet su postigle Ana Debelić i Valentina Blažević.

Norvežanke je sa sedam golova predvodila Henny Reistad. Šest pogodaka postigla je Stine Oftedal, a po pet Nora Mork i Veronica Kristiansen.

Lucija Bešen je imala šest obrana, a branila je cijelu utakmicu, dok je Tea Pijević obranila jedan sedmerac.

Iako se za poraz ne možemo vaditi na sutkinje, za spomenuti da naše cure kod francuskih sutkinja nisu imale isti tretman. Nisu sudili nijedno isključenje Norveškoj, a morale su, nisu vraćali prekršaje a morale su, a sve to činile su Hrvaticama. I sudili 10 minuta isključenja. Za Norvežanke je dosuđeno 5 sedmeraca, Hrvaticama ni jedan.

No naše su cure kao i uvijek bile pristojne i za to zaslužuju pljesak.

U drugoj utakmici u skupini 2 Njemačka je s uvjerljivih 32-25 (13-11) nadigrala Mađarsku. Njemice su ovom pobjedom ostale u igri za polufinale, a do trijumfa ih je predvodila Emily Bolk s pet pogodaka. Katrin Gitta Klujber je postigla osam golova za Mađarice koje su ostale bez izgleda za plasman u borbu za odličja.

HRVATSKA – NORVEŠKA 25:36  (14-15)

Kolding. Sydbank Arena. Sutkinje: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (Francuska).

HRVATSKA: Bešen 6 obrana, Pijević 1 obrana; P. Posavec, Krsnik 2, S. Posavec 1, Mičijević 7, L. Kalaus 2, D. Kalaus, Ježić 2, Japundža 1, Šimara, Debelić 5, Mamić, Vidak, Blažević 5, Prkačin

NORVEŠKA: Solberg 4 obrane, Lunde 6 obrana; Reistad 7, Arntzen 2, Kristiansen 5, Frafjord, Loke 2, Skogrand, Mork 5 (4), Oftedal 6, Aune, Dale 3, Jacobsen 2, Herrem 3, Solberg-Isaksen 1, Breistol

SEDMERCI: Hrvatska -, Norveška 4/5

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Norveška –

Megy M. /Foto: press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

9 sati prije