Kategorije Sport

I TO SE DOGODILO: Čilić preokreno 0:2 i nakon drame prošao u osminu finala

Širi dalje

Veliki preokret napravio je Marin Čilić u trećem kolu US Opena. Nakon što je gubio 2:0 u setovima, zaigrao je puno bolji tenis i svladao talentiranog Australca Alexa de Minaura 4:6, 3:6, 6:3, 6:4 i 7:5.



Sjajan meč odigrali su 7. i 45. igrač svijeta. Mnogi su 19-godišnjeg Australca vidjeli kao nagaznu minu gdje bi Čilić mogao pokleknuti, ali pokazao je veliki otpor i na kraju u ogromnoj drami slavio.

Nakon povratka u meč i izjednačavanja rezultata na 2:2 u setovima prava drama se odvijala krajem petog seta. Prvo je Čilić imao pet meč lopti na servis De Minaura pri rezultatu 5:2, ali je 19-godišnjak spasio 0:40 i dvije prednosti pobjednika US Opena iz 2014.

Zatim je Čilić servirao za meč, ali zbog pogreške u ključnim trenutcima gubi servis. De Minaur je zatim izjednačio na 5:5 i svi su vjerojatno pomislili da je pitanje trenutka kada će Čilić izgubiti.

Ipak, skupio je snage, dobro odservirao, iskoristio osmu meč loptu pri rezultatu 6:5 i na kraju tijesno slavio.

U osmini finala najbolji hrvatski tenisač imat će najtežu prepreku do sada u turniru. Igra protiv 10. nositelja, Belgijca Davida Goffina.

MP/foto:epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

51 minuta prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

4 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

5 sati prije