Kategorije Sport

JUVENTUS – AJAX 1:2 Juve i Ronaldo nemoćni bez Mandžukića, ispali iz LP-a

Širi dalje

Nogometaši Ajaxa plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u Torinu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala svladali Juventus sa 2:1. Nakon što su eliminirali branitelja naslova Real Madrid, igrači Ajaxa izbacili su još jednog favorita, iako su u prvoj utakmici na domaćem terenu odigrali 1:1.



Juventus je poveo u 28. minuti. Miralem Pjanić je izveo korner, a Cristiano Ronaldo glavom pogađa za 1:0. I u prvoj utakmici, koja je završila 1:1, Ronaldo je zabio glavom, dok je u osmini finala od tri pogotka Atleticu dva postigao glavom.

No, Ajax je brzo stigao do poravnanja, u 34. minuti veznjak Donny van de Beek zabija za 1:1, a taj je rezultat ostao do kraja prvog poluvremena.

Ajax je u nastavku potpuno preuzeo kontrolu utakmice, a Juve je djelovao bespomoćno. U 52. minuti stopostotnu priliku imao je Hakim Ziyech, ali vratar Juvea Wojciech Szczesny odlično brani.

Donny van de Beek, koji je pogodio za 1:1, u 58. minuti sa ruba 16-erca cilja pod vratnicu, ali Szczesny opet spašava mrežu domaćina. U 63. minuti Tadić je poslao odličnu loptu u peterac za Ziyecha, ali Pjanić uklizavanjem izbacuje u korner.

https://twitter.com/BBCSport/status/1118261582901936135?ref_src=twsrc%5Etfw

I kad nisu uspjeli pogoditi iz izrađenih akcija, nogometaši Ajaxa su zabili iz prekida. U 67. minuti Lasse Schöne je izveo korner, a stoper Matthijs de Ligt glavom trese mrežu i odvodi nizozemski klub u polufinale gdje će igrati sa boljim iz dvoboja između Tottenhama i Manchester Cityja.

Imali su igrači Ajaxa još nekoliko prigoda, ali su bili neprecizni ili su previše komplicirali u završnici.

Hrvatski napadač Mario Mandžukić zbog ozljede nije igrao za Juventus.

JUVENTUS – AJAX 1:2

JUVENTUS: Szczesny, De Sciglio (Joao Cancelo 64), Bonucci, Rugani, Alex Sandro, Emre Can, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi (Bentancur 80), Dybala (Moise Kean 46), Ronaldo.

AJAX: Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui (Sinkgraven 11, Magallan 82), Van de Beek, Schöne, De Jong, Ziyech (Huntelaar 88), Tadić, Neres

STRIJELCI: 1-0 Cristiano Ronaldo (28), 1-1 Donny van de Beek (34), 1-2 Matthijs de Ligt (67).

SUDAC: Clement Turpin (FRA)

R.I./Foto:getty

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

7 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije