Kategorije Sport

Lovren u derbiju Lige prvaka krasnim golom spasio Liverpool – video

Širi dalje

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka europski prvak Liverpool i Napoli su odigrali 1:1, a pogodak za “Redse” zabio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.



Liverpool je tražio pobjedu kojom bi osigurao prvo mjesto u skupini i prolaz u osminu finala. No, sada mu prijeti ispadanje iz “Champions League” ukoliko u zadnjem kolu izgubi na gostovanju kod RB Salzburga, a Napoli kod kuće pobijedi Genk.

Napoli je stigao do vodstva u 21. minuti nakon brze kontre koju je u pogodak pretvorio Dries Mertens. Liverpool je do konca poluvremena dominirao, imao nekoliko prilika, ali nije uspio svladati Alexa Mereta.

Domaćin je u nastavku ipak izjednačio, a pogodak za 1:1 u 66. minuti zabio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nakon ubačaja iz kornera.

https://twitter.com/GasLFC/status/1199802849238093825?ref_src=twsrc%5Etfw

U drugom susretu ove skupine RB Salzburg je na gostovanju pobijedio Racing Genk sa 4:1 i osigurao najmanje ‘europsko proljeće’ u Europskoj ligi. Golove za austrijskog prvaka zabili su Patson Daka (43), Takumi Minamino (45), Hee-Chan Hwang (69) i Erling Braut Haaland (87), dok je pogodak za domaćine zabio Samatta (85).

Uoči zadnjeg kola, koje se igra 10. prosinca, na ljestvici vodi Liverpool sa 10 bodova, Napoli ima devet, RB Salzburg sedam, a Genk jedan. U zadnjem kolu Austrijanci će dočekati europskog prvaka, dok Napoli igra protiv Genka.

Napoli će pobjedom ili remijem protiv Genka proći dalje, a Redse čeka utakmica odluke u Salzburgu gdje bi u slučaju bilo kojeg poraza do 4:3 ispali iz elitnog natjecanja jer bi bili lošiji u međusobnom omjeru (na Anfieldu su slavili 4:3).

U slučaju da opet bude 4:3, opet bi Englezi ispali jer imaju lošiju gol-razliku (+3, a Salzburg +5).

Rezultati by SofaScore

Megy M. /foto:getty

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

15 minuta prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

59 minuta prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

2 sata prije