Kategorije Sport

Maestralni Filip Zubčić na pobjedničkom postolju prvi put nakon dvije godine

Širi dalje

Filip Zubčić fantastičnom drugom vožnjom doskijao je do 2. mjesta i postolja u Alta Badiji. Slavio je Marco Odermatt, dok je na trećem mjestu završio Slovenac Žan Kranjec.



Zubčić je sjajnom drugom vožnjom osigurao drugo mjesto s vremenom 2:29.42, što je 19 stotinki bilo sporije od pobjedničkog vremena Švicarca, vodećeg u ukupnom poretku (2:29.23).

Treći je s nešto više od dvije sekunde zaostatka za Zubčićem i 2,26 sekundi zaostatka za Odermattom bio Slovenac Žan Kranjec. Ovime je Zubčić, koji je i u prvoj vožnji bio drugi, ponovio svoj najbolji rezultat u veleslalomu iz Lenzerheidea od prije dvije i pol godine.

– Ovo nije normalno. Ti si kralj, povkinuo je emotivni Zubčić nakon što je završio s drugom vožnjom.

Drugi u poretku veleslalomaša

Nakon što je bilo proglašenje najboljih, kada se popeo na postolje, naš najbolji skijaš poručio je – napokon.  U poretku skijaša u veleslalomu prvi je Odermatt sa 200 bodova, dok Zubčić sa 130 bodova dijeli drugo mjesto sa Schwartzom.

U ukupnom poretku vodeći je Odermatt s 356 bodova, drugi je Schwartz sa 284 boda, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde. Zubčić je peti sa 148 bodova.

Zubčić je 2020. i 2021. imao izvrsnih rezultata u veleslalomu, svojoj udarnoj disciplini, penjući se u tom razdoblju na pobjedničko postolje sedam puta, od čega triput kao pobjednik na njegovu najvišu stepenicu, ali posljednji put još 20. ožujka 2021., kad je bio drugi u Lenzerheideu.

Prošle je godine izborio osmo postolje karijere i prvo u slalomu drugim mjestom u Val d’Isereu. Na tom je skijalištu prošlog vikenda bio četvrti u veleslalomu, što mu je do danas bio najbolji rezultat ove sezone i pokazatelj da se vraća u formu u svojoj omiljenoj disciplini.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

4 sata prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

4 sata prije

Sezona tek počinje, a već imamo rekordera. Pogledajte cijenu kave s rive na Hvaru

Pred početak turističke sezone počele su objave o cijeni pića na Jadranu. Ne sumnjamo da…

6 sati prije