Kategorije Sport

Mamić objavio nostalgičan post, prisjetio se događaja od prije točno 50 godina

Širi dalje

Zdravko Mamić oglasio se na društvenim mrežama, podijelio fotografiju koja je nastala prije točno 50 godina godina i objavio nostalgičan post.



“Prije iPhonea, Instagrama i Facebooka fotografije su se čuvale u albumima i srcu. A ova fotografija je nastala prije točno 50 godina kada sam kao igrač talentirane selekcije Dinamovih pionira istrčao pred 30 000 navijača na Maksimir i zaigrao predigru prije Dinamove utakmice sa Željezničarom. Eh, da sam imao dobrog menadžera, tko zna što bi bilo”, napisao je Mamić.

Mamić je nogometnu karijeru započeo u klubu Mladost Ždralovi iz Bjelovara. Kad je preošao u Dinamo jedini je iz omladinskog pogona Dinama tada bio reprezentativac Jugoslavije do 15 godina, ali cijeli taj naraštaj je profesor Zdenko Kobeščak otjerao kao neperspektivan. Okušao se još  u Trešnjevci, gdje je trener Rudi Belin. Ali on je ubrzo otišao, a s njim i Mamićeva nogometna karijera

Mamić se odmah nakon srednje škole brzo zaposlio, ostalo je povjest. Ne tako uspješan nogometaš postao je najbolji menadžer u povijesti Dinama što mu priznaju čak i oni koji ga izrazito ne vole

“Pozdrav, za vas svaka riječ je suvišna, vi ste pokazali što možete u svijetu nogometa i gdje je bio Dinamo kada ste vi bili tu – SVAKA ČAST!!!”, kometirao je jedan pratitelj.

“Sreća pa nisi imao, jer da jesi nikada ne bi napravo ovo što si napravio. Klub među EU elitom i reprezentaciju među svjetskom elitom. Ako ti netko kaže da to nije istina, milijun dokaza i milijune svjedoka imaš za istinu dokazati. Dušmani će u konačnici biti poraženi”, piše drugi

“Zdravko legenda Balkana pa i šire, uz bok njemu Ćiro Blažević, dvije najveće legende”, izjavio je drugi.

“Zato si ti, legendo, neke pionire ‘POZLATIO'”. “Da si imao sebe za menadžera igrao bi u Real Madridu!”, salve potpore su stizale sa svih strana.

“Imali ste sebe, gdje naći boljeg menadžera od vas”, samo su neki od kometara podrške Mamiću.

“Bili ste u pravu kada ste rekli na jednoj od Vasih nedavnih konferencija…. Sad lagano krece pad… I to se događa sa Dinamom trenutno…”

R.I. /Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovo su biografije tri ministra iz DP-a: Odvjetnik, kickboksač i teolog

Domovinski pokret u novoj vladi ima tri ministra. To su Ante Šušnjar, ministar gospodarstva, Ivan…

44 minute prije

U Bleiburgu služena misa za sve žrtve Bleiburške tragedije

Euharistijsko slavlje za sve žrtve Bleiburške tragedije i križnih puteva s kraja Drugoga svjetskog rata,…

10 sati prije

Salveta na kojoj je Messi potpisao za Barcelonu prodana za 888.000 eura

Salveta na kojoj je Lionel Messi 2000. potpisao pristanak za dolazak u FC Barcelonu prodana…

11 sati prije