Kategorije Sport

Mario Zorko: Zašto zli Mateo Beusan hvali ‘hrvatskog krvnika’

Širi dalje

Mario Zorko, bivši glavni urednik Sportskih novosti i dugogodišnji urednik u Večernjem listu, komentirao je jučerašnju utakmicu koju je Hrvatska izgubila od Argentine.



Posebno se osvrnuo na suđenje i upozorio na to tko je odlučio da utakmicu sudi talijanski sudac Daniele Orsato. Kritizirao je i Matea Beusana, bivše Oko sokolovo HTV-a

“Nisam se usudio coprati uoči tekme, međutim… FiFAica nas je namazala i pripremila za odstrel! Zašto je dijabolični Collina poslao svoje Talijane od povjerenja i na teren i u VAR sobu – šepavi Orsato pred sudačkom penzijom i “najbolji VAR sudac na svijetu” Irrati, kako mu tepa zli Beusan!?

Slučajno, isti taj Irrati bio je VAR sudac u finalu SP-a 2018. i uporno je pozivao Argentinca Pitanu da protiv Hrvatske dosudi nepostojeći penal za Francuze!?

Tko je jedan od najizdašnijih sponzora FIFA-e? S čijom se loptom igra Svjetsko prvenstvo? Čiju opremu nose suci? Čije dresove nosi Argentina? Tko je Adidasov glavni maneken u svijetu? Čiji najprodavaniji model kopački nosi naziv Messi?

A Messi je i premium model vlasnika PSG-a – katarskih šeika. Teško im je palo već izbacivanje Neymara.

Zbog čega je Portugalac Pepe nakon što im je sudilo pet argentinskih sudaca protiv Maroka rekao: “Kladim se da će Argentina i Messi biti prvaci”!

Collina i talijanski suci od Talijana Infantina dobili su zadatak odraditi posao. Objektivno, pucali bi si u nogu dopustiti Hrvatskoj dvaput zaredom igrati u finalu! Previše remetimo hijerarhiju. I tako HNS-u moraju isplatiti 24 ili 26 milijuna eura! Ne igramo baš najčarobniji nogomet na svijetu da nam je finale suđeno, a da Messi i glavni sponzori ostanu suhi.

Mala neugoda za Francuze ako odrade Maroko i uđu u finale – igraju u konkurentskoj opremi kao i Hrvatska. Nije to ništa novo u FIFAinoj režiji – 2002. godine moćni Brazil predvođen maestralnim Ronaldom bio je svjetski prvak u Japanu, ali za najboljeg igrača SP-a izabran je sponzorski, pardon njemački golman Oliver Kahn”, ističe Zorko.

REZIME POLUFINALA – business as usual!

Nisam se usudio coprati uoči tekme, međutim… FiFAica nas je namazala i…

Objavljuje Mario ZorkoUtorak, 13. prosinca 2022.

 

R.I./Foto:p

 

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

6 sati prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

6 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

7 sati prije