Kategorije Sport

Marko Bićanić pobjednik 18. Ultramaratona Zagreb – Vukovar

Širi dalje

ZAVRŠEN JE 18.MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝



Pobjednik 18. Ultramaratona Zagreb Vukovar je Marko Bićanić  iz Slavonskog broda s vremenom 34:01,04 minuta.

Kao i proteklih godina tako i ove godine Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizirala je međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Sa starta u Zagrebu krenulo je šest ultramaratonaca: Marko Bičanić, Alexey Belosludsjev, Gabrijel Lešić, Duško Štrbac, Elvir Rakipović i Mirko Ervačić.

Sudionici ovogodišnjeg 18. Memorijalnog maratona, okupili su se nešto prije 8 sati u u Osijeku na Trgu hrvatske republike ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće i pomolili se za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Na startu u Osijeku, trkače su nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispratili domaćini  Anto Đapić, Vlado Jukić, Borislav Barišić i drugi.

Iz Osijeka je krenulo 3 nositelja utrke te još dvadesetak trkača iz udruge Zdravo trčanje  Osijek predvođeni Elvirom Rakipovićem koji je do sada sudjelovao i istrčao 10 ultramaratona Zagreb – Vukovar.

Pobjednik prve dionice od Zagreba do Ivanić Grada je Matija Zadravec, pobjednik druge dionice od Ivanić Grada do Novske Marko Bićanić, a treće dionice od Novske do Slavonskog Broda je također Marko Bićanić,

Najbolji u četvrtoj dionici od Slavonskog Broda do Vukovara je Mirko Ervačić dok je u zadnjoj dionici od Osijeka do Vukovara-Ovčara pobijedio doajen ovoga ultramaratona,  Duško Štrbac, koji ga je do sada istrčao 15 puta.

Promjenjivo vrijeme praćeno kišom ove godine pratilo je maratonce do Ovčare, gdje su organizatori i natjecatelji položili vijence i zapalili svijeće. Kuburaško društvo Gromovnik iz Svete Nedjelje pucnjem iz kubura odalo je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Na cilju, Ovčari, natjecatelje su dočekali domaćini koji su i podijelili medalje i nagrade.

Od uzvanika ističemo izaslanika gradonačelnik grada Vukovara Tomislava Josića, Predsjednika SAVEZ-a UDHOS-a Borislava Barišića, dopredsjednika Vladu Jukića, predstavnike Udruga HOS-a iz cijele hrvatske kao i ostale uzvanike i predstavnike braniteljskih udruga.

Predsjednik UDHOS-a Grada Zagreba, Ivan Friščić u ime organizatorima dodijelio je priznanje zahvale domaćinu, Gradu Vukovaru.

4. dionica Osijek – Vukovar 47,0 km

 

RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Duško Štrbac 101 CRO 4:46:17
2. Marko Bićanić 105 CRO 4:47:05
3. Alexey Belosludsev 104 RUS 5:02:52
4. Gabrejel Lešić 102 CRO 5:52:08
5. Elvir Rakipović 107 CRO 5:52:09

 

RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Marko Bićanić 105 CRO 34:01,04
2. Alexey Belosludsev 104 RUS 37:30:49
3. Gabrijel Lešić 102 CRO 40:39:19

Da maraton protekne u redu brinuli su suci Mirko Brlečić i Vladimir Gjurgjević iz  Zbora atletskih sudaca grada Zagreba.

 

U ime Upravnog i Nadzornog odbora Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, HOS-ovci zahvaljuju osoblju na okrepnim stanicama kao i svim drugima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj 18. Memorijalni ultramaraton Zagreb Vukovar  ”Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika domovinskog rata” održi.

Medijaski pokrovitelj 18. Ultramaratona HOS-a je Maxportal

R.I. /Foto: Z. Lucić

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Maslinar uzvraća ljudima koji ga prijavljuju zbog gnoja: Dragi ilegalni graditelji…

Sandi Chiavalon, jedan od najpoznatijih istarskih maslinara, požalio se na Facebooku kako ga susjedi, za…

10 minuta prije

Milanović će potpisat produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

1 sat prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

3 sata prije