Kategorije Sport

Mladi hrvatski trener preuzeo švicarski Grasshoppers

Širi dalje

Mladi i malo poznati hrvatski nogometni stručnjak Tomislav Stipić (39) postao je novi trener švicarskog prvoligaša Grasshoppersa.



Stipić će na klupi posrnulog švicarskog velikana naslijediti Nijemca Thorstena Finka koji je dobio otkaz nakon serije loših rezultata i pada na posljednje mjesto ljestvice.

“Moj glavni cilj je spasiti klub od ispadanja. Misija je jasna i sve ćemo podrediti tome,” kazao je malo poznati hrvatski stručnjak nakon preuzimanja švicarskog rekordera s 27 osvojenih naslova nacionalnog prvaka.

Stipić je rodom iz Letke kraj Tomislavgrada, a u Njemačku je otišao prije više od 20 godina. Počeo je kao trener mlade momčadi Ingolstadta, a potom je preuzeo i drugu momčad.

Jednu sezonu je vodio Erzgebirge Aue u drugoj njemačkoj ligi, a zatim je trenirao i Stuttgarter Kickers. Vodio je i U-19 momčad Eintracht Frankfurta te kineskog drugoligaša Nantong Zhiyun.

Grasshoppers se trenutačno nalazi na posljednjem, 10. mjestu švicarskog prvenstva sa 18 bodova, jednim bodom manje od Xamaxa koji drži deveto mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak u elitnom razredu. Lugano, na osmom mjestu ima osam bodova više.

R.I./Hina/ Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Drago Hedl: “DP se sada priklonio jačoj struji, a to sigurno nije Penavina”

Novinar  Drago Hedl, gostovao je na N1  gdje je komentirao post-izborni dogovor HDZ-a i DP-a.…

1 sat prije

HDZ i DP nakon sastanka: “Imamo obrise nove većine, dogovoreno je 80 posto!”

Sastanak HDZ-a i DP-a o slaganju parlamentarne većine je završen. Čelnik  Domovinskog pokreta Mario Radić…

2 sata prije

Penava objavio što DP traži u pregovorima, Plenković odbija jedan zahtjev

U Banskim dvorima počela je u 16 sati nova runda pregovora tehničkog premijera i predsjednika…

2 sata prije