Kategorije Sport

Modrić po anketama sportskih medija favorit za najboljeg igrača svijeta

Širi dalje

Luka Modrić najveći je favorit da postane najbolji nogometaš svijeta, nakon što je već dobio nagradu za najboljeg igrača u Europi, pokazuju ankete objavljene u ponedjeljak.



Modrić, portugalski napadač Cristiano Ronaldo i egipatski napadač Mohamed Salah kandidati su za nagradu za najboljeg nogometaša 2018. u izboru Fife, a koja će biti dodijeljena 24. rujna u Londonu.

Oko 84 posto čitatelja sportskih novina AS, sa sjedištem u Madridu, smatra da će nagradu dobiti Modrić, pokazuje internetska anketa u kojoj je glasovalo 23.000 čitatelja. Ronaldo, napadač Juventusa, dobio je 12 posto glasova, a Liverpoolov strijelac Salah četiri posto.

Anketa sportskih novina Mundo Deportivo, sa sjedištem u Barceloni, u kojoj je sudjelovalo nešto više od 4.000 čitatelja, pokazuje slična očekivanja. U njoj je Modrić dobio 74 posto glasova, Salah 17,5, a Ronaldo 8,1 posto glasova.

“Puno puta ovu nagradu dobije upravo onaj koji je osvojio i Uefinu nagradu. Modrić je napravio nešto izvanredno s Real Madridom te s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu, pa je zasluženo dobio tu nagradu. No, i Ronaldova sezona je bila fantastična“, rekao je u ponedjeljak Alessandro Del Piero, bivši napadač Juventusa, za televiziju Sky Italia.

Modrić je u četvrtak u Monte Carlu dobio nagradu za najboljeg veznog igrača te za najboljeg nogometaša u Europi u izboru Uefe, a ranije je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.

U Atlético Madridu su, pak, razočarani što među kandidate za najboljeg nogometaša godine nije uvršten njihov napadač Antoine Griezmann, koji je s Francuskom osvojio Svjetsko prvenstvo te je proglašen najboljim igračem Europske lige.

“Bez riječi“, poručili su preko društvenih mreža iz Atlética.

MP/Hina/Foto:getty


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Luka Modrić

Najnovije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

32 minute prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

2 sata prije

Tužna vijest za trenera Dinama uoči utakmice sezone

Umjesto da se u miru priprema za nedjeljni derbi s Rijekom, Dinamov trener Sergej Jakirović…

2 sata prije