Kategorije Sport

Nenad Bjelica mora na operaciju: “Ovo mučenje više nema smisla!”

Širi dalje

Nenad Bjelica najvjerojatnije će sljedećeg tjedna biti podvrgnut operativnom zahvatu na kralježnici. Vijest je to koja će sasvim sigurno zasiviti gotovo pa idiličnu atmosferu koja u nogometnom Osijeku vlada otkako se ‘Bjelko’ vratio u rodni grad i matični klub.



Između dviju reprezentativnih stanki, Osijek je pod njim upisao tri pobjede, a s istom se ambicijom ovog vikenda ide i u Šibenik. Bilo bi za ‘bijelo-plave’ savršeno ovaj ciklus zaokružiti s 12 bodova na kontu, no tu savršenost, dakle, remeti zdravstveno stanje trenera.

Istina, ozlijeđeni su i neki igrači, pa tako na Šubićevcu neće biti ozlijeđenih Mihaela Žapera i Petra Bočkaja, no uz dužno poštovanje svima, Bjelica je u ovom trenutku ipak najvažniji Osijekov čovjek, a situacija s njegovim leđima uopće nije dobra.

Krenulo je uoči susreta s Varaždinom, a bol je iz dana u dan sve više jačala. Masaže, terapije, injekcije, infuzije… postale su mu svakodnevica, a pod blokadom je vodio i susret protiv Gorice. Došlo je, naime, do iskakanja diska pa trener Osijeka praktički ne može ni pet minuta normalno stajati.

– Unatoč terapijama, bol je sve jača. Konzultirao sam se s nekoliko neurokirurga i svi su mi rekli da je jedino rješenje operacija. Moram o svemu još razgovarati sa suprugom, ali najvjerojatnije je da ću morati to što prije obaviti, jer ovo mučenje stvarno nema smisla – kazao nam je trener Osijeka.

Nije isključeno, dakle, da na operacijski stol ode već početkom sljedećeg tjedna, pri čemu bi kup-susret u Crikvenici odradili njegovi pomoćnici, a nakon toga je ionako planirao igračima dati pet dana odmora tijekom reprezentativne stanke. Bjelica vjeruje da bi se u pogon mogao vratiti u tjednu uoči nastavka prvenstva i utakmice protiv Lokomotive, pa bi šteta po klupski pogon mogla stvarno biti minimalna. Ipak, u ovom trenutku najvažnije je da Bjelica ozdravi, a ako je operacija jedino rješenje, onda zbilja nema što čekati.

Unatoč bolovima, Šibenik je u njegovom velikom fokusu. Domaćin je osokoljen ulaskom kolumbijskog kapitala i sigurno sanja veliki skalp. Konačno, i Krunoslav Rendulić, koji je prošao Osijekovu školu nogometa i u Gradskom vrtu zakoračio na igračku profesionalnu scenu sigurno ima svoje planove.

No, isto tako zna se da i Bjelica u svakoj utakmici traži pobjedu.

Megy M. /Foto: getty

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

7 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

7 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

7 sati prije