Kategorije Sport

Otkriveno koliko Đoković plaća Ivaniševića, cifra je fantastična

Širi dalje

Goran Ivanišević (52) je od sredine 2019. godine jedan od trenera prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića (36). Sad su u javnost iscurili financijski detalji njihove suradnje.

Četiri godine je Goran Ivanišević (52) nezamjenjivi član stožera Novaka Đokovića (36), jedan je od glavnih trenera prvog igrača svijeta, a u skladu s time je i njegova zarada.



Goran Ivanišević je i kao tenisač  bio “poseban” i u nekim elementima sličan Đokoviću. Raspravljao je sa sucima, lomio rekete, vikao na terenu, koji put i opsovao.

Đoković je išao i korak dalje  a viče i na svoje trenere. Novinari su Ivaniševića  pitali koliko ga Đoković plaća kada mora trpjeti njegove i izljeve bijesa.

“Dajem mu popust zbog toga. Razumijem ga. I sam sam bio tenisač. Tijekom meča su prisutne snažne emocije. Ne smeta mi to što viče. Slabo se čujemo, teren je daleko, a tu je i publika. Na kraju, važan je jedino rezultat. Pritisci su veliki, tu su rekordi… On se nekada mora i isprazniti. Sve dok pobjeđuje to je ok, a kad počne gubiti, to nije OK”, objasnio je Ivanišević.

Tjednik Nacional tako je objavio da plaća Gorana Ivaniševića kao glavnog trenera Novaka Đokovića iznosi između 6000 i 10.000 eura tjedno. To je između 350.000 i 500.000 eura na godinu, ali uz to postoji i klauzula o bonusima.

Jasno, radi se o postotku kojeg Goran Ivanišević dobije kad Đoković osvoji ATP turnire, Grand Slamove…

Navodno se radi o 10 posto. Kako je Đoković ove sezone samo od turnirskih nagrada zaradio čak 10.581,665 dolara, što znači da Ivaniševiću ide oko milijun dolara. Sjajna je to zarada, ali i zaslužena jer Đoković je prvi tenisač ATP ljestvice, jedan od najboljih u povijesti, pa su i brojke u tom rangu.

 

Megy M. /Foto: epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

4 sata prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

5 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

5 sati prije