Kategorije Sport

“Ovo je smiješna kampanja!” Poučan tekst španjolskog novinara o Messiju i Modriću

Širi dalje

Jesus Sanchez, novinar španjolske Marca, najčitanijeg sportskog dnevnog lista, objavio je tekst u kojem se brani izbor Luke Modrića za najboljeg nogometaša godine. Naslov članak kojega je “Smiješna kampanja za Messija”.



“Otkako je Luka Modrić pobijedio u izboru za Zlatnu loptu, vodi se smiješna kampanja za Lionela Messija koji je završio na petom mjestu. Čini se da postoji manjak razumijevanja o tome na temelju čega se odlučuje o pobjedniku i pozicioniranju Argentinca koji je bez sumnje najbolji igrač svoje generacije”, piše novinar i dodaje:

“Navijači, i novinari koji se ponašaju kao navijači, pokušali su svijetu objasniti da je Messi sjajan i to je smiješno. U vremenu Michaela Jordana bilo je tako nepotrebno raspravljati je li on najbolji, čak i kada nije osvajao MVP nagrade svake godine. Roger Federer nije stalno bio najbolji na ljestvici.”

Novinar priznaje da je i sam obožavatelj Messija.

“Stvorila se atmosfera korupcije i manipulacije, ali činjenica je da je Messi zakazao u utakmici Lige prvaka protiv Rome, kao i na Svjetskom prvenstvu. Ja sam fan Messija kao i svaki drugi ljubitelj nogometa, ali on nije bio najbolji u 2018. godini. Messi je broj 1 kao i LeBron u NBA-u, no to ne znači da uvijek osvaja sve nagrade.

Film ‘Kum’ je izašao 1972. godine i jedan je od najboljih svih vremena, ali ne osvaja Oscara svake godine. Messiju ne treba sva ta zbrka. Napravite mu uslugu i prestanite.”

G. Matković/Foto:getty


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Skanadaloznom direktoru aerodroma Rijeka bonus od 265. 000 eura

Nakon nemilih scena na riječkom aerodromu prošle subote, kada su putnici teglili prtljagu do izlazne…

2 minute prije

DP postavio još jedan uvjet Plenkoviću: “Neka me streljaju, ali to ću hitno provesti”

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić je za 24 sata je rekao da je jedan od uvjeta Domovinskog…

54 minute prije

Pupovac žestoko napao DP, usporedio ih s pogavnikom Antom Pavelićem

Milorad Pupovac je gostovao na N1 i otkrio da je dogovor manjina da Plenkoviću daju onoliko…

1 sat prije