Kategorije NaslovnaSport

OVO JE VELIKA UVREDA HRVATSKOM NOGOMETU: Čačić potvrdio da postaje zbornik Vatrenih

Širi dalje

Dan nakon smjene Nike Kovača kao izvornika Vatrenih bilo je izvjesno da će na njegovo mjesto uskočiti Ante Čačić, trener Lokomotive, Dinamove rezervne momčadi. Procedura i navodni pregovori s desetak kandidata bili su bacanje prašine u oči.



Čačić je večeras na press konferenciji u Kranjčevićevoj, nakon pobjede Lokomotive nad Splitom, vrlo zanimljivim odabirom riječi objavio da napušta klub.

“Značajna je ovo pobjeda koja mi je posebno draga jer je možda posljednja s Lokomotivom, uzmemo li u obzir ono što mediji najavljuju. Na neki način sam se već oprostio s igračima, u subotu sam ih vodio na večeru, a i večeras ćemo svi zajedno popit piće”, kazao je Čačić.

Novog izbornika trebao bi izglasati Izvršni odbor sutra u 12 sati, no kao i proteklih godina, riječ je o formalnosti. Znao je Čačić ipak da će njegovo priznanje nametnuti pitanje o svrhi nogometne vlade, pa je morao pojašnjavati:

“U subotu sam saznao da sam praktički ostao jedini kandidat za izbornika. Međutim, tu odluku donosi Izvršni odbor i zato je najbolje da pričekamo službenu potvrdu”, rekao je Čačić.

Već sutra novi izbornik mora poslati popis igrača za utakmicu s Bugarskom u listopadu. Članovi Čačićevog stožera trebali bi biti i bivši Hajdukov trener Ante Miše te član generacije ’98. Marijan Mrmić.

Čačić  je trenersku karijeru počeo u Prigorju iz Markuševca i TPK-u, a potom je iskustvo skupljao u Zadru, Dubravi, zaprešićkom Interu, Osijeku, Slaven Belupu, Kamen Ingradu i iz Radniku iz Sesveta.  Trenirao je Maribor, Dinamo i Lokomotivu.

Postavljanje za izbornika reprezentacije trenera koji je iskustavo skupljao po provincijalnim i drugoligaškim klubovima velika je uvreda hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Kao kad bi Matu Jajala doveli u Barcelonu, postavili u prvu momčad i dali kapitensku traku.

M. Marković/foto:FaH

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

11 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

1 sat prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

14 sati prije