Kategorije Sport

VIDEO: Pogledajte kako je Mandžukić raspametio 40 tisuća Brođana

Širi dalje

MARIO MANDŽUKIĆ vratio se kući nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U njegovom Slavonskom Brodu dočekalo ga je, prema navodima HTV-a, čak 40 tisuća ljudi.



Nakon neopisivog dočeka u Zagrebu u ponedjeljak, sinoć je bila ludnica u mnogim gradovima diljem zemlje. Večeras, kako se ovih dana popularno kaže, “gore” Slavonski Brod i Omiš koji dočekuju svoje junake Mandžukića i Perišića.

Mandžu dočekalo 40.000 sugrađana 

Slavonski Brod je dočekao Marija Mandžukića na prepunom Trgu Ivane Brlić Mažuranić uz bogat zabavni program. Gradonačelnik Mirko Duspara uručio mu je Povelju počasnog građanina, a od Mandže je na poklon dobio hrvatski dres.

Brojni navijači već oko 14.30 su se počeli okupljati oko pozornice kako bi iz prvih redova mogli pozdraviti svog idola. Program na Korzu je počeo u 17 sati, a Marijo je došao oko 19 sati gdje ga je čekalo 40.000 sugrađana.

Čim se popeo na pozornicu, izazvao je euforičnu reakciju mladih fanova, a onda promuklim glasom rekao nekoliko riječi i dobio ovacije.

–  Teško je bilo što reći nakon ovoga, kad vidim što ste mi napravili. Mogu vam zahvaliti što nismo sami ostvarili ovaj uspjeh, nego zajedno s vama. Gledali smo videa navijanja, dali ste nam energiju i ovo smo svi zajedno napravili – rekao je Mandžukić, a onda zapjevao “Ne dirajte mi ravnicu” s Miroslavom Škorom.

– Ponosan sam zbog svega što ste napravili i mogu vam se zahvaliti jer nismo sami ostvarili ovaj uspjeh. Bili ste svaki dan s nama. Iz videa navijanja crpili smo energiju – kazao je  Mandžukić sugrađanima jedva susprežući suze i ponosno slušajući klicanje u njegovo ime.

U ime svih slavonskobrodskom osvajaču srebrnog odličja čestitke je izrekao gradonačelnik Mirko Duspara, te mu je ovom prilikom uručio i plaketu počasnog građanina Slavonskog Broda.

Mandžukić je plaketu u hitnom postupku zaslužio nakon što se na travnjaku nakon utakmice s Engleskom pojavio u rukama s hrvatskom zastavom na kojoj je pislao Slavonski Brod. Bila je to jedna od rijetkih telefonskih sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda na kojoj je jednoglasno podržana odluka o dodjeli odličje Mariju Mandžukiću.

“Moramo svima reći da je Mario prije svega velik čovjek koji nikada ne zaboravlja svoj grad. Kada je iznio zastavu, puno je Brođana zaplakalo”, rekao je Duspara i još jednom zahvalio Mandžukiću.

Prije kraja službenog dijela Mandžukiću je upućeno i pitanje može li ponoviti ovaj uspjeh za četiri godine. Skromni Mandžukić pokušao je govoriti o zajedništvu reprezentacije i navijača, ali publika se nije dala, sve dok nije uzviknuo: “Ma, može, može” nakon čega je zaorio cijeli gradski trg.

MP/Foto:SBplus

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

27 minuta prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

1 sat prije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

11 sati prije