Kategorije Sport

Povijesna pobjeda Hrvatske. Zlato na Zimskim olimpijskim igrama gluhih

Širi dalje

Muška šahovska reprezentacija gluhih postigla je nezapamćeni sportski uspjeh na Zimskim olimpijskim igrama gluhih, osvojivši prvo Olimpijsko zlato u povijesti za našu zemlju u klasičnom šahu! U finalnom dvoboju protiv Njemačke, naša ekipa je demonstrirala nevjerojatnu odlučnost i vještinu, osiguravši remi rezultatom 2-2.



Velemajstor Zlatko Klarić, međunarodni majstor Branko Vujaković, FIDE majstor Bogdan Božinović, te majstorski kandidati Toni Vujčić i kapetan reprezentacije Goran Cechi ostvarili su odlične rezultate kroz cijelo natjecanje i pokazali razvijenu strategiju u svakoj partiji.

Tijekom turnira naši šahisti upisali su pobjede protiv Kazahstana, Srbije, Poljske, Italije i Mađarske, dok su remizirali s reprezentacijama Ukrajine i Njemačke.

“Izuzetno smo ponosni što smo osvojili zlatnu olimpijsku medalju, što predstavlja prvo zlato za Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama gluhih. Želio bih zahvaliti svim članovima naše ekipe, kao i vodstvu i osoblju Hrvatskog sportskog saveza gluhih na njihovom izvanrednom doprinosu i podršci tijekom ovih 13 nevjerojatnih dana u Turskoj, gdje smo ostvarili naš sportski san”, istaknuo je Goran Cechi, kapetan reprezentacije nakon povijesne pobjede.

Podsjetimo, hrvatski gluhi sportaši nastupaju na 20. Zimskim olimpijskim igrama gluhih, koje se održavaju u turskom Erzurumu. Hrvatska je već osigurala medalju u disciplini brzopoteznog šaha (blitz).

Bogdan Božinović, FIDE majstor i član hrvatske muške šahovske reprezentacije gluhih, osvojio je srebrnu medalju gdje je nakon 11 kola imao omjer 7 pobjeda i 4 remija, bez poraza.

U prilogu se nalazi poziv na doček Hrvatske šahovske i curling reprezentacije gluhih. S obzirom na značaj ovog sportskog uspjeha, bila bi nam iznimna čast kada bi nam se pridružili na dočeku naših gluhih sportaša po njihovom povratku u Zagreb.

Svečani doček planiran je u srijedu, 13. ožujka u 19:15 sati u Zračnoj luci Franjo Tuđman (let: TK 1055 ; predviđeno slijetanje ZAG 19:05).

D.M. /Foto: Privatni izvor

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Novak Đoković razočaran napušta Rim; nokaut, poraz, zvižduci…

Čileanac Alejandro Tabilo ostvario je najveću pobjedu u svojoj karijeri kada je u nedjelju u…

57 minuta prije

Umirovljenik osuđen zbog 27 provala. Krao je sve što mu je došlo pod ruku

Zbog čak 27 teških krađa provaljivanjem na području Vinišća, naselje u općini Marina, u Splitsko-dalmatinskoj…

1 sat prije

Preminuo je Luko Paljetak, gospar hrvatskog pjesništva

Luko Paljetak bio je hrvatski književnik i akademik. Autor je brojnih zbirki pjesama, knjiga za…

2 sata prije