Kategorije Sport

PRESRETNE HRVATSKE JUNAKINJE: “Ljube vas Kraljice šoka! Srce veliko kao kuća!”

Širi dalje

Hrvatske rukometašice su osvojile broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj. Hrvatice su bile bolje od domaćina rezultatom 25:19.



Hrvatskoj je ovo najbolji plasman na EP-ima u povijesti, a trećim mjestom izboreno je Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sljedeće godine.

Katarina Ježić, kapetanica hrvatske rukometne reprezentacije, jučer je proslavila 28. rođendan, a ljepši poklon od europske medalje nije mogla poželjeti. Osim što je osvojila medalju proglašena je najboljom igračicom utakmice. Iz pet udarava psotigla je pet golova, mkoliko je psotigla i Stela Posavec

“Prestrena sam, hvala svima na podršci, hvala svima koji su vjerovali u nas. Što drugo reći reći, presretni smo, ponosni i idemo slaviti”, kazala je Ježić

“Već smo napisale povijest ulaskom u polufinale, ali san nam je bio uzeti medalju. I zasluže smo je. Ovo je momčadski duh, ovako se uzimaju velike utakmice. Je*eno sam ponosna na sve te djevojke. Nadam se da ćemo od sada više ulagati u nove generacije. Vratile smo hrvatski ženski rukomet na visoku razinu, ovo se nikada nije dogodilo u našoj povijesti”, rekla je u suzama i dodala:

“Prije utakmice smo sve vjerovale da možemo, a sada je srce veliko kao kuća. Hvala vam svima što ste nas podržavali, volimo vas, napravite nam doček”, poručila je.

https://twitter.com/HRStwitt/status/1340700931009245189?ref_src=twsrc%5Etfw

Ježić ima najviše nastupa za reprezentaciju od svih igračica na turniru. Na dresu nosi broj 17, a igra na poziciji pivotkinje. Rodom iz Novog Vinodolskog, za Hrvatsku je debitirala 2011. godine, kao najmlađa igračica tada je nastupila na Svjetskom prvenstvu, a nadimak joj je “Keti”.

Ćamila Mičijević: “Ne znam što da kažemo. Vjerojatno sanjamo. Sve možete, ali ne možete nas dobiti prije nego ste odigrali s nama. Pozdravljamo sve Dance koji su svojoj reprezentaciji dali 100 posto šanse.Ljube vas kraljice šoka.”

Ana Debelić, naša pivotkinja Ana Debelić izabrana je u najbolju ekipu ovog EP-a. Više nego zasluženo:

“Ja sam curama rekla da im se zahvaljujem što su mi dodavale loptu i što su mi omogućile da postanem najbolji pivot na Europskom prvenstvu. Hvala što ste nas podržavali tijekom cijelog prvenstva.”

 

Nenad Šoštarić, hrvatski izbornik: “Što da vam kažem nego da sam ponosan. Tea je odradila svoj dio posla, obrana je igrala odlično. Imali smo veliku motivaciju jer je njihov bivši izbornik jučer kazao da smo mi nešto nisko u u rukometu. Njegova ekspertiza je loša. Dva puta se nije plasirao na Olimpijske igre i bio je dva puta četvrti na EP-u.”

“Ovo je ispisivanje povijesti, ovo će ostati upisano u anale hrvatskog sporta. Taktički smo odigrali odličnu utakmicu. Mogli smo se žaliti jer Pijević nije spavala zbog bolesti dvije noći, ali smo se okrenuli sebi. Ne žalimo se ni sada, ovo je noć za slavlje i da Hrvatska slavi svoje heroine.”

“Rukomet je najtrofejniji i najmnogoljudniji hrvatski sport. Do sada smo rukomet pratili od siječnja do siječnja kada je igrala muška reprezentacija, a nadam se da će sada pratiti i u prosincu kada mi igramo.”

Megy M. /Foto:hrs

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

8 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

8 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

8 sati prije