Kategorije Sport

Prolaskom Legije Dinamo je zaradio pravo malo bogatstvo

Širi dalje

Pobjedom kod Legije (1:0) u trećem pretkolu Lige prvaka Dinamo je izborio play-off LP-a, ali i mjesto u grupnoj fazi Europa lige ako ispadne u zadnjem krugu doigravanja za Ligu prvaka.



Novim europskim uspjehom Modri su osigurali  i sjajnu novčanu nagradu UEFA-e, koja može biti i još daleko veća.

Prolaskom prvog pretkola LP-a Dinamo je zaradio 280 tisuća eura, dok je uspjehom u drugom pretkolu dobio još 380 tisuća eura – ukupno 660 tisuća eura. Tu su i 3,63 milijuna eura koji su mu zajamčeni sve i da u play-offu Lige prvaka ispadne od moldavskog Sheriffa. Dinamo je tako zaradio najmanje 4,3 milijuna eura.

Na to dolazi još 5 milijuna eura koje kao utješnu nagradu dobivaju svi klubovi koji ispadnu u play-offu Lige prvaka. Ali UEFA ima i dodatne premije. Najslabije rangirana momčad Europske lige dobit će tako dodatne 132 tisuće eura, a najbolja 32 puta veći iznos (4.224 milijuna eura). Kad je Liga prvaka u pitanju, tu su neupitno najveće cifre.

Pridodamo li ovome još bonus za europski koeficijent, Dinamo je već u kolovozu, čak pod uvjetom da ispadne u zadnjem pretkolu Lige prvaka, od Europe zaradio najmanje 12 milijuna eura.

UEFA ima i dodatne premije. Njih distribuira ovisno o klupskom mjestu na ljestvici najbolje rangiranih prema UEFA-inom desetogodišnjem koeficijentu. Najslabije rangirana momčad Europa lige dobit će tako dodatne 132 tisuće eura, a najbolja 32 puta veći iznos (4.224 milijuna eura).

Kad je Liga prvaka u pitanju tu su iznosi veći.  Nagrada za plasman u skupinu svakom klubu iznosi 15.25 milijuna eura, a najslabije rangirana momčad će dobiti dodatnih 1.137 milijuna eura, dok će najbolja dobiti još 36.38 milijuna eura.

Sva natjecanja imaju i dodatne nagrade ovisno o broju pobjeda i remija u skupini, kao i o raspodjeli TV prava.

Dinamo će prolaskom Sheriffa zaraditi 15.25 milijuna eura nagrade za prolazak u grupnu fazu Lige prvaka, a zahvaljujući ispadanju Olympiacosa, što znači drugačiju raspodjelu  dodatnih premija, ulaskom u skupine LP-a Dinamo  će zaraditi oko 23 milijuna eura.

No, to još nije sve. Svaki osvojeni bod u Ligi prvaka vrijedi 930 tisuća eura, a u Europa ligi 210 tisuća eura.

Megy M. /Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Liga prvaka

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije