Kategorije Sport

REAL – BARCELONA 0:1 Barca autogolom do pobjede u El Clasicu – video

Širi dalje

U prvoj polufinalnoj utakmici Kraljeva kupa Barcelona je u Madridu pobijedila s 1:0 i tako si stvorila značajnu prednost pred uzvratni susret. Svojevrsno je to iznenađenje jer katalonska momčad na ovo je gostovanje stigla bez trojice iznimno važnih igrača – Lewandowskog, Pedrija i Dembelea, ali na kraju je bila i spretnija i sretnija.



Real je bolje otvorio utakmicu i imao inicijativu, a već u prvoj minuti Luka Modrić našao se u izglednoj  situaciji za gol, ali je pogodio vanjski dio mreže. Hrvatski kapetan je pobjegao obrani gostiju, no sustigao ga je Jules Kounde i natjerao ga na neprecizan udarac iz teške pozicije

Domaćin je aktivnije otvorio susret i već u 12. minuti vidjeli smo prvi pogodak na utakmici, no slavlje domaćih navijača kratko je trajalo jer je strijelac Karim Benzema bio u zaleđu. Tri minute kasnije zaprijetio je Benzema, ali je njegov udarac blokiran.

Barca je povela u 26. minuti praktički iz prve prave prilike na utakmici. Gosti su “ukrali” loptu Camavingi, Torres je uposlio Kessiea koji je ušao u kazneni prostor i pucao, Courtois je obranio, ali je lopta pogodila Edera Militaoa i Nachu kroz noge ušla u gol. Suci su označili zaleđe, ali je VAR pokazao kako je pogodak regularan.

Do kraja poluvremena Real je pokušavao, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti katalonska vrata.

Prvo uzbuđenje u nastavku vidjeli smo u 49. minuti kada je Vinicius Junior pucao, ali je njegov udarac bio blokiran. Tri minute kasnije zaprijetio je Camavinga, ali je lopta završila daleko iznad gola.

U 65. minuti Daniel Carvajal je uputio opasan ubačaj pred Barcelonina vrata, ali je Marc-Andre ter Stegen bio spreman. Real je dominirao i pritiskao, ali bez konkretne završnice.

GOL ZA POBJEDU BARCE POGLEDAJTE  OVDJE.

Katalonci su prvi put u nastavku zaprijetili u 72. minuti, Franck Kessie je bio u dobroj poziciji, ali je pogodio suigrača. Novo uzbuđenje vidjeli smo u 79. minuti, no Modrićev šut je obrambeni igrač blokirao klizećim startom. Posljednju priliku imao je Real, u 90. minuti je pucao Rodrygo, ali pored gola.

Modrić je igrao do 84. minute kada je umjesto njega u igru ušao Alvaro Rodriguez.

Spomenimo i da je ovo bio 252. natjecateljski “El Clasico”, pri čemu treći ove sezone. U listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio s 3:1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. Večeras je Barca slavila s 0:1, a do kraja sezone još će igrati dva puta.

U prvenstvu 19. ožujka, te u uzvratnom susretu Kupa 5. travnja. Oba dvoboja bit će na Camp Nou.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi el clasico

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

2 sata prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

5 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

6 sati prije