Kategorije Sport

Šef HNS-a o kazni Hajduku: Stojim iza izjave o fantastičnoj atmosferi na Poljudu

Širi dalje

Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, je bio na utakmici Hajduka i Osijeka, a u razgovoru za Sportske novosti komentitrao je atmosferu na Poljudu i kaznu Hajduku.



– Stojim iza izjave o fantastičnoj atmosferi i igri na terenu. Naravno da me veseli pun stadion, ali moramo shvatiti da neke pojave, koje su djelo pojedinaca, a ne svih navijača na stadionima, nisu prihvatljive ni dopuštene. To su prije svega pirotehničke naprave i vrijeđanje po bilo kojoj osnovi. Ta pravila vrijede u cijeloj Europi. Ta pravila nas čekaju i u Europi i svijetu. To su globalna pravila.

Ne možemo niti smijemo biti iznimka ukoliko želimo pripadati tom svijetu. Ono što sam rekao za sudačku organizaciju vrijedi i za disciplinskog suca ili Disciplinsku komisiju. Ne želim utjecati na njihov rad i odluke. Svi imaju svoju autonomiju u radu, ali moraju snositi i odgovornost. Nije predsjednikovo, a ni članova Izvršnog odbora da se miješaju u njihov rad.

Bitno je imati pravila i po pravilima postupati. I ta pravila moraju biti za sve jednaka. Ono na čemu trebamo težiti je sustavna edukacija kompletne nogometne javnosti o tim pravilima, pa i kroz javna obrazloženja takvih odluka. Na tome ću inzistirati – kazao je Kustić u intervjuu za Sportske novosti, te dodao na istu temu:

– HNS nije izdvojena jedinka, dio smo europske i svjetske nogometne obitelji. Pravila su jednaka za sve i svugdje. I tu HNS ne treba po ičemu biti drugačiji od drugih zemalja i pravila koja imaju UEFA i FIFA. Pravila su jasna, a očekujemo da je onda takva i njihova primjena. Ujednačenost kazni za sve klubove je ono na čemu jasno inzistiramo. Ukoliko je potrebno negdje uskladiti pravilnik ili nešto promijeniti, to ćemo i učiniti.

Na pitanje kako je doživio svoju sliku među transparentima je odgovorio:

– Ne bih htio uopće to komentirati. Bio sam igrač i to pripisujem navijačkom folkloru.

Na pitanje da ga neki prozivaju da odmaže Hajduku, da ne želite njegov uspjeh, a drugi da sve radi samo za Hajduk, Kustić kaže da ni jedni ni drugi nisu u pravu.

– Svoj posao prije kao izvršni direktor, a i sada kao predsjednik HNS-a, radim u najboljoj mogućoj vjeri, spreman na iskren i otvoren razgovor sa svima na dobrobit hrvatskog nogometa. I nadam se da to većina prepoznaje. Predsjednik HNS-a nije i ne smije biti klupski obojen.

Moj zadatak je raditi na razvoju domaćeg nogometa, jačanju sustava i kvalitete rada u svim područjima koje su pod ingerencijom Saveza. Za mene su svi klubovi isti i imaju jednak tretman.

M.M. /Foto: dalmatinskiportal


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

9 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

15 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije