Kategorije Sport

Sestre Jurković nakon medalje na Euru: “Hvala mama, hvala tata! Hvala i babi…”

Širi dalje

Sestre Ivana i Josipa Jurković osvojile su broncu u ženskom dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u mađarskom Szegedu, dok su braća Martin i Valent Sinković bili četvrti u muškom dvojcu.



Sestre Jurković su s 8.03.13 minuta došle su do prve velike seniorske medalje i prve za hrvatsko žensko veslanje od 2012. godine. Velolučanke su prvih 1500 metara staze bile na četvrtoj poziciji, da bi u zadnjih 500 metara uslijedio finiš koji im je donio broncu ispred Čehinja i Britanki. Zlato je pripalo Rumunjkama (7:52.05), a srebro Grkinjama (8.00.87).

Do 1500 metara, sestre Jurković bile su četvrte, ali su snažnim finišem u posljednjih 500 metara uspjele osvojiti broncu. Rumunjke su osvojile zlato s vremenom  7:52.05, dok je srebro pripalo Grkinjama s vremenom 8:00.87.

Braća Sinković su zauzeli četvrto mjesto s vremenom od 7:10.52 minuta, a do bronce, koju su uzeli Švicarci, dijelilo ih je četiri sekunde. Zlato su uzeli Britanci (7:01,54), a srebro Rumunji (7:03.88).

“Bilo je napeto, vjerujemo gledateljima i više nego nama! Možemo reći da smo se prošvercale do zadnjih 500 metara, ali onda smo pokazale našu krv s kamena, s otoka. Prezadovoljne smo, ovo je naša prva seniorska medalja i idemo dalje graditi“, rekla je Josipa Jurković.

“Hvala mama i tata, hvala baba ako si gledala utrku, hvala obitelji i prijateljima i hvala svima koji  su bili uz nas i koji su vjerovali u nas”, nadodala je Ivana Jurković

Ova medalja dobar je pokazatelj sestrama Jurković pred nadolazeću kvalifikacijsku regatu za Olimpijske igre u Parizu, koja će se održati u švicarskom Luzernu od 19. do 21. svibnja.

D.M. /Foto: Press


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Obratio se Plenković: “Nova Vlada možda čak u petak”

Premijer Andrej Plenković obratio se nakon završetka sjednice šireg Predsjedništva stranke. Kazao je da su…

45 minuta prije

Putin smijenio ministra obrane, formalno ga postavio na višu dužnost

Ruski predsjednik Vladimir Putin neočekivano je na mjesto Sergeja Šojgua predložio novog ministra obrane, civila…

1 sat prije

Napokon da Jadranku Kosor netko nazove pravim imenom

Danas  su se na društvenim mrežama sukobile bivša premijerka Jadranka Kosor i aktualna saborska zastupnica…

2 sata prije