Kategorije Sport

Sosa se isprčao: “Ispao sam naivan! Tu sam ako me Hrvatska treba”

Širi dalje

Borna Sosa (23) neće zaigrati za njemačku reprezentaciju kako je planirao. Na promjenu državljanstva odlučio se jer je zaključio da za njega u momčadi izbornika Zlatka Dalića nema mjesta, a da bi  mogao  zaigrati za Elf.



Međutim, ubrzo se ispostavilo da FIFA-in statut zabranjuje Sosi nastup za Njemačku, vodstvo Njemačkog nogometnog saveza (DBF) priznalo je Sosa ne može igrati za Nijemce.

“Borna Sosa nije samo zanimljiv igrač zbog velikog potencijala zbog nastupa u ovoj sezoni. Zamišljali smo ga u reprezentaciji nakon završetka procesa naturalizacije. Zato smo pažljivo i ozbiljno ispitivali mogućnost da zaigra za Njemačku u zadnjih nekoliko dana. Nažalost, rezultat nije pozitivan. Sosa će nastaviti svojim putem, a mi mu želimo sve najbolje i puno uspjeha u nastavku karijere”, objavio je direktor reprezentacije Njemačke Oliver Bierhoff.

Nakon svega, Stuttgartov lijevi bek se ispričao na HNS-ovoj stranici. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri.

Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar. Donio sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan.

Kao i svaki sportaš, i ja sam kao dijete sanjao nastupe na velikim natjecanjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrijednostima, a sanjam naravno i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima.

No niti u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim. Odgovornost za ovu situaciju je samo moja; od pogrešnog shvaćanja što mi komuniciraju iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam donio, očigledno motiviran da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem.

Zlatko Dalić o Sosi, hoće li mu oprostiti i pozvati ga u Vatrene: “Moj stav je poznat!”

Za mlađe hrvatske selekcije debitirao sam 2012. godine i odigrao 56 utakmica. Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu.

Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje.

Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji.

Sa Sosinog Instagrama u međuvremenu su nestale novije fotografije u hrvatskom dresu, uslijedilo je HNS-ovo priopćenje, a izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić njegovu odluku je nazvao sramotnom.

Zlatko Dalić  je rekao što o svemu misli

i kakvi su mu daljnji planovi, a u  anketi na portalu Index gotovo 70.000 navijača očitovalo na pitanje: ”Treba li Hrvatska zvati Sosu nakon svega?”

Da ga ipak treba pozvati misli 46 posto ljudi, a negativan odgovor dalo je njih 54 posto.

Megy M. /Foto: Profimedia

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi borna sosa

Najnovije

Lijepa naša u Beogradu. Veočić dobio Srbina 5:0 i osvojio europsko zlato

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić u Beogradu je osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do…

12 minuta prije

Zvonimir Hodak: Rijeke pravde postale su potočić, a Most je odletio u zrak

Hrvatski rašomon ide dalje. Svaka stranka ima svoje viđenje buduće vlade i vlasti. Izgleda kako…

54 minute prije

Silvijo Čabraja: Mogli smo unakaziti Rijeku

U posljednjem susretu 32. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali Rijeku 3-1 (2-0) te će iduće…

1 sat prije