Kategorije Sport

Stanišićev gol na Bayerov povijesni rekord. Klub mu zahvalio na hrvatskom

Širi dalje

Josip Stanišić još je jednom postao junak Bayer Leverkusena pogotkom u 97. minuti susreta. Ušao je s desnog boka lažnjakom “po burek” poslao igrača Rome, a onda smjestio loptu u dalji kut. Nupitno najljepši pogodak njegove karijere kojim je Bayer sačuvao nevjerojatan niz nepobjedivosti u ovoj sezoni.



Njemački prvak igrat će protiv Atalante za naslov u Europa ligi, nakon što je u uzvratnoj polufinalnoj utakmici odigrao 2:2 protiv Rome u Leverkusenu i s ukupnih 4:2 izborio finale. Bila je ovo 49. utakmica u nizu ove sezone u kojoj Bayer nije izgubio.

Roma je do 82. minute golovima Leandra Paredesa imala prednost od 2:0, a onda je autogol Gianluce Mancinija otvorio Bayeru šansu za finale. Ipak, prijetio je prekid nevjerojatnog niza utakmica bez poraza za nove njemačke prvake, a da se to ne dogodi, pobrinuo se hrvatski reprezentativac koji u Bayeru igra na posudbi iz Bayerna.

Stanišić ušao u 90., zabio u 97. minuti

Stanišić je u igru ušao u 90. minuti, a sedam minuta kasnije probio se po desnoj strani, ušao u kazneni prostor gostiju, varkom se oslobodio čuvara i lijevom nogom pogodio mrežu koju je branio Mile Svilar. Svojom 49. ovosezonskom utakmicom bez poraza Bayer je oborio rekord Benfice star 59 godina po neporaženosti u jednoj sezoni u svim natjecanjima.

Zasluge za to ima i Stanišić koji je u dva navrata spašavao Bayer poraza u sudačkoj nadoknadi. Ukupno je u ovoj sezoni zabio tri gola, prvi u veljači Bayernu u pobjedi 3:0, a potom dva koja su utjecala na niz nepobjedivosti.

Poruka i na hrvatskom jeziku

Oba je zabio u 97. minuti. Protiv Dortmunda je bio precizan 21. travnja za konačnih 1:1, a jučer protiv Rome za 2:2.

Ušao je s desnog boka iz drugog plana, primio loptu, krenuo prema golu, lažnjakom “po burek” poslao igrača Rome, a onda smjestio loptu u dalji kut. Nupitno najljepši pogodak njegove karijere. Asistent je bio Granit Xhaka, a na golu  Rome bio je srpski vratar Mile Svilar koji je, unatoč dva primljena gola, proglašen igračem utakmice.

Stanišićev gol, koji je Bayeru osigurao povijesni rekord,  motivirao je administratora klupskih društvenih mreža da mu objavi javnu zahvalu

Na profilu kluba koji klub vodi na engleskom jeziku na društvenoj mreži X osvanula je poruka “Josipe Stanišiću, jako te volim”. Nešto kasnije poruka istog sadržaja osvanula je i na hrvatskom jeziku. “Volim te, Josipe”.

Stanišić ove sezone igra fenomenalno, ali je i dodatno napredovao. Alonso ga cijeni i voli, pa se vjeruje da ne bi imao ništa protiv toga da ga vodi i iduće sezone.

No sve će ovisiti o klubu čiji je Josip član, Bayernu. Još kad bi se to sve riješilo prije Europskog prvenstva pa da ga tamo Zlatko Dalić ima mirne glave.

M.M: /Foto: epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Novinar zgrožen ponašanjem Severine: Lažno je optužila mladog svećenika

Mario Nakić,  novinar i programer, osnivač portala Liberal, zgrožen je ponašanjem  Severine i dijela hrvatskih medija…

1 sat prije

Preminuo omiljeni zagrebački pedijatar: “Sretni smo što smo ga imali”

Nakon duge i teške bolesti jučer je prerano preminuo omiljeni pedijatar iz Doma zdravlja u…

2 sata prije

Gvardiol oduševio medije i navijače: “Taj momak će pokoriti svijet”

Manchester CIty jučer je osvojio ukupno deseti naslov prvaka Premier lige, ali i šesti trofej…

2 sata prije