Kategorije Sport

Sve je objasnio: Pep Guardiola o ubojstvu navijača u Grčkoj

Širi dalje

Pep Guardiola će biti upisan zlatni slovima u povijesnim knjigama Manchester Cityja. Nakokn što je uzeo prvu Ligu prvaka, prvu uu povijesti Građana, večeras je osvojio i Superkup pobjedivši Sevillu na penale ( 6:5).



Osim što je veliki trener španjolski velikan je uoči susreta protiv Seville u Superkupu pokazao da odlično razumije društvene procese i ima stav s kojime se teško ne složiti.

Prije devet dana u Ateni je ubijen 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalis Katsouris, a Grčka policija još uvijek nije otkrila osumnjičenog iako je u zatvoru stotinjak Boysa. Grčke navijača koji su sudjelovali u tučnjavi nisu ni privodili, a Boysima je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega.

Situaciju je danas u Ateni, uoči utakmice Superkupa protiv Seville, komentirao Pep Guardiola.

“To je problem društva, a ne nogometa. Rasizam nije problem nogometa nego društva. Rasizam je svuda, nasilje je svuda. Zašto? Zato što je razlika između bogatih i siromašnih prevelika. Nema srednje klase koja bi izbalansirala stanje. Nejednakosti stvaraju probleme. Pola planeta umire od gladi, pola od kolesterola”, rekao je Guardiola pa dodao:

“Ono što se dogodilo u Grčkoj događa se i u drugim državama. To je pitanje kulture i educiranosti. Učitelji bi trebali biti bolje plaćeni, oni koji rade u zdravstvenom sektoru bi trebali biti bolje plaćeni, ali nije tako. Oni koji su na vlasi kradu i svima otežavaju situaciju.”

R.I. /Foto: epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

14 minuta prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

36 minuta prije

Sezona tek počinje, a već imamo rekordera. Pogledajte cijenu kave s rive na Hvaru

Pred početak turističke sezone počele su objave o cijeni pića na Jadranu. Ne sumnjamo da…

3 sata prije