Kategorije Sport

Tek što je sletio u Beograd Đokovića dočekale loše vijesti, one koje najviše bole

Širi dalje

Protekli tjedan, bez imalo sumnje, najgori je u karijeri Novaka Đokovića. Umjesto s pobjedničkim peharom i 4,4 milijuna dolara na računu, iz Australije se vratio  kao zadnji kriminalac i s 500 tisuća dolara u minusu. A nove, još lošije vijesti, dočekale su ga u Beogradu



Dan nakon što je odlučeno da prvi tenisač svijeta Novak Đoković mora napustiti Australiju jer nije cijepljen, francuska je vlada objavila da COVID potvrda neće biti obavezna samo za amaterske i profesionalne sportaše u Francuskoj, nego i za strane sportaše koji dolaze na natjecanja u Francusku.

Prema tome, ako se neće cijepiti, Đoković neće moći igrati niti na Roland Garrosu

“Zakon o potvrdi o cijepljenju će se odnositi na sve koji su gledatelji ili profesionalni sportaši. I to do daljnjega. Što se tiče Roland Garrosa, on je u svibnju. Situacija bi se mogla promijeniti do tada i mi se nadamo da će biti povoljnija. Vidjet ćemo, ali očito nema izuzetaka” objavilo je francusko Ministarstvo sporta.

Slična situacija je i u Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama tako da, ako ne dođe do smirivanja pandemije, Đoković najvjerojatnije neće moći sudjelovati niti na jednom Grand Slamu.

Nastup na turniri nije jedini problem za najboljeg tenisača svijeta. Naime, čini se da su sponzori već počeli okretati leđa Đokoviću. Prvi koji se javio je francuski proizvođač sportske opreme Lacoste koji namjerava ispitati cijeli slučaj.

“Što je prije moguće, stupit ćemo u kontakt s Đokovićem kako bismo analizirali događaje koji su pratili njegov boravak u Australiji”, naveli su Francuzi.

Ne isključuje se mogućnost da dođe i do prijevremenom raskida ugovora koji traje do kraja 2022. godine.

Đoković i Lacoste su 2017. godine potpisali petogodišnji ugovor vrijedan 8,2 milijuna eura po sezoni, što znači da bi srpski tenisač mogao ostati bez tog iznosa.

Ove godine nagradni fond Austalian Opena je 75 milijuna dolara. Pobjednik osvaja  4,4 milijuna dolara, a muškarci i dame imaju isti nagradni fond.

Umjesto s pobjedničkim peharom i 4,4 milijuna dolara na računu, Đoković  se iz Australije se vratio kao zadnji kriminalac i s 500 tisuća dolara u minusu koliko mora platiti sudske troškove. A novi problemi su u najavi.

M.M: /Foto: Afp


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

9 sati prije