Kategorije Sport

U EUROPI BIJESNI: “Svjetski ste doprvci, a imate takvu seljačinu za trenera”

Širi dalje

Zoran Zekić, trener Osijeka, završio je na britanskim naslovnicama zbog neprimjerene geste nakon utakmice Rangersa i Osijeka na Ibroxu. Pred 50 tisuća navijača Osijek je izborio 1:1, ali je zbog poraza 1:0 u prvoj utakmici ispao iz borbe za Europa ligu.



Nakon utakmice Zekić je pokazao srednji prst navijačima Rangersa, što nije promaknulo fotografima i britanskim medijima.

Škotski mediji žestoko su napali Zekića i napisali: “Bacite ovog čovjeka iz nogometa” te “Svjetski su doprvaci, a imaju ovakvog trenera!…”

Incident koji je “isprovocirao” Zekića dogodio se pred tribinama Ibroxa uoči utakmice. Korištene su šake, boce, kamenje, baklje, ali i noževi jer su dvojica Osijekovih navijača hospitalizirana s ubodnim ranama u Queen Elizabeth University Hospital u neposrednoj blizini stadiona, no, srećom, nisu u životnoj opasnosti.

https://twitter.com/MailSport/status/1025165643312709643?ref_src=twsrc%5Etfw

Dan poslije Zekić je otkrio zašto je napravio nesportski potez i ispričao se:

“Ispričavam se na neprimjerenom ponašanju, ali poznajete me već. Znate da sam emotivan. Igrati utakmicu na stadionu gdje su vam najveći protivnici atmosfera i 50.000 suparničkih navijača ne ostavlja čovjeka ravnodušnim. Fascinira, ali ne plaši, pa su njihova neumjesna dobacivanja nakon utakmice izazvala moju neprimjerenu reakciju.

Bilo je to u trenucima vrućeg srca i vruće glave, prvenstveno uslijed informacije da su prije susreta ozbiljno napadnuti naši navijači u gradu! Glava se potom ohladila, srce i dalje ostaje vruće, idemo dalje”, poručio je Zekić.

“Generalno gledajući ne može se reći da smo razočarali, ni u jednoj od ove dvije utakmice, no nažalost nismo prošli dalje”, rekao je trener Osijeka na presici nakon susreta.

G. Matković/foto:Twitter

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

7 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije