Kategorije Sport

UEFA odala priznanje Oršićevom golu

Širi dalje

Pogoda Dinamovog napadača Mislava Oršića, koji je hrvatskom prvaku donio pobjedu (1:0) na gostovanju kod West Hama na londonskom Olimpijskom stadionu, proglašen je za najljepši gol zadnjeg kola grupne faze Europa lige.



Bio je to sjajan udarac, snažan i precizan, koji je hrvatski reprezentativac uputio desnom nogom, kad je bio oko dva metra udaljen od kuta kaznenog prostora na lijevoj strani.

Oršić je u trećoj minuti dvoboja sjajno pogodio suprotan gornji kut vrata. Vratar West Hama Alphonse Areola ispružio se koliko je mogao, ali je lopta u svom letu prošla preko ispružene ruke francuskog čuvara mreže i od vratnice se odbila u mrežu.

Bio je to Oršićev drugi pogodak u Europa ligi, a treći u Dinamovim europskim nastupima ove sezone. Mislav Oršić je Dinamov rekorder s ukupno 21 pogotkom u europskim natjecanjima, a čini se da je posebno inspiriran protiv engleskih klubova.

Još uvijek je u svježem sjećanju njegov hat-trick protiv Tottenhama u Maksimiru, 18. ožujka ove godine, kojim je Dinamu donio plasman u četvrtfinale Europa lige.

Foto: getty

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

16 minuta prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

3 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije