Kategorije Sport

UHLJEB DINE RAĐE Izbornik Hrvatske neće dati ostavku nakon blamaže: “Nisam sam sebe ni doveo!”

Širi dalje

NAKON poraza od Nizozemske (68:61) i Italije (80:64),m omčad Ivice Skelina je u Zadru doživjela blamažu i izgubila od Rumunjske s 56:58 te će vjerojatno ostati bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.



 

Poslije očajnog starta u kvalifikacijama za SP Hrvatska je morala svladati Rumunje kako bi produžila nadu u plasman na natjecanje, ali je stigao i treći ponižavajući poraz.

”Opet isti scenarij kao u prve dvije utakmice. Neefikasnost u napadu, imali smo šut za tri poena niti 8 posto, imali smo mnogo otvorenih šutova i lijepo vodstvo u trećoj četvrtini i bili smo u prilici da usmjerimo utakmicu. Rumunji su se vratili, pritisak je bio sve veći na nama. Imali smo i zadnji šut”, rekao je rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Ivica Skelin

nakon poraza u Zadru.

Hrvatski su reprezentativci početkom treće četvrtine poveli 34:22, no gosti su serijom 11:0 već u 27. minuti bili ponovno u igri smanjivši na 34:33. A nakon toga su potpuno okrenuli rezultat i na kraju su u dramatičnoj završnici slavili.

”Cijelu smo utakmicu muku mučili sa šutom, i tu razliku 34:22 nismo napravili na krilima pozicionog napada i šuta. U tom trenu smo dobili laganih sedam poena zaredom, skupili su nam dvaput skok u napadu i ušli su nam u rezultat. Kad su se vratili, psihološka prednost je bila na njihovoj strani. Možda smo trebali biti strpljiviji, odložiti neke trice, prebacivati stranu…

Pilepić i Krušlin su klasični šuteri, zabraniti im to nije pametno. Trudili smo se spuštati loptu dosta ispod koša, Rumunji su to osjetili i skupljali se i nismo imali koša iz reketa”, rekao je Skelin, pa je dodao:

”Igračima je najteže jer su opet došli s velikom željom i entuzijazmom. Kao da nas ta želja svaki put sputava i odreže krila, onda se naša košarka pretvori na košarku od 60 poena jer nam fali lepršavosti i odlučnosti. Dok to breme ne skinemo, neće biti sreće.”

Hoće li voditi Hrvatsku u dvoboju protiv Nizozemske u ponedjeljak?

”To morate pitati Savez, moja ostavka nikada nije bila problem. Pričat ću s čelnim ljudima i večeras i sutra, jutro će biti sigurno pametnije. Nisam taj koji odlučuje o svojoj sudbini. Nisam sam sebe doveo pa prema tome neću ni sam sebe odvoditi. Moja ostavka je uvijek na stolu, ona je najmanji problem”, kazao je Skelin kojega su u košarkaškim krugovima, odmah po imenovanu izbornikom, prozvali uhljeb Dina Rađe.

M.M./Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

39 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije