Kategorije Sport

VIDEO: Ante Delija demolirao Brazilca u polufinalu

Širi dalje

Ante Delija, najbolji hrvatski MMA teškaš, slavio je tehničkim nokautom protiv Brazilca Renana Ferreire na priredbi u Cardiffu. Delija je tako prošao u finale turnira u kojem pobjednik osvaja čak milijun dolara.



Delija je dominirao od prve do zadnje sekunde borbe, držao kontrolu, suvereno vladao protivnikom i na koncu zasluženo slavio. Teškim ‘čekićima’ natjerao je suca Marca Goddarda na prekid u prvoj rundi.

Već nakon dvije minute Delija je srušio suparnika u parter. Ondje je bez problema kontrolirao borbu i postepeno nanosio sve veću štetu. Pola minute prije kraja krenuo je sa žestokom serijom udaraca i sudac je bio primoran prekinuti meč.

Deliji je to treća pobjeda u nizu, a sve tri ostvario je u ovoj sezoni PFL-a. Posljednji poraz bio je u prošlosezonskom finalu, kada je nakon odluke sudaca slavio Bruno Cappelozza. Delija sad ima 22 pobjede i pet poraza u karijeri.

Delija će se tako boriti za milijun dolara, a kao finalistu mu je zajamčeno  oko tristo tisuća dolara.

 

Protivnik u finalu će mu biti Brazilac Matheus Scheffel koji je tehničkim nokautom svladao Juana Adamsa u trećoj rundi. Delija ima velike izglede  za pobjedu u finalu  budući da je Scheffela nokautirao u travnju ove godine.

Delija je emotivno proslavio pobjedu. Pao je na koljena, a u kavez su utrčali Mirko Filipović Stipe Drviš koji su ga izgrlili i emotivno proslavili Delijin drugi uzastopni plasman u finale. Tamo je bio i prošle godine, ali izgubio od Brune Cappelozze poslije mukotrpnih pet rundi sudačkom odlukom.

Finale je na rasporedu 25. studenog.

D.M /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

13 minuta prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

51 minuta prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

2 sata prije