Kategorije Sport

VIDEO: City poveo, Liverpool prokretom izborio polufinale, Lovren odličan, Guardiola isključen

Širi dalje

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola u utorak su u gostima kod Manchester Cityja pobijedili sa 2:1 te su izborili plasmanu u polufinale s ukupnih 5:1.



Početak susreta bio je kao iz snova za igrače Cityja, već u drugoj minuti su poveli. Stoper gostiju Virgil van Dijk na svojoj polovici je pogriješio, lopta je presječena, a iz polukontre Gabriel Jesus zabija za 1:0 na dodavanje Raheema Sterlinga.

 

https://twitter.com/TR_Goller/status/983779298048954368?ref_src=twsrc%5Etfw

Unatoč rano primljenom pogotku igrači Liverpoola nisu počeli paničariti. Istina, Manchester City je dominirao, ali gosti su se dobro branili. Tek u 41. minuti prilika za City, Bernardo Silva sa ruba šesnaesterca pogađa stativu. Minutu kasnije sporna situacija, Leroy Sane postiže pogodak, ali sudac ga poništava zbog navodnog zaleđa.

U samoj završnici prvog poluvremena, u 45. minuti, prva prigoda za Liverpool, ali Alex Oxlade-Chamberlain bio je neprecizan nakon što je zaobišao Edersona.

https://twitter.com/TR_Goller/status/983796739785285632?ref_src=twsrc%5Etfw

Po izlasku s terena trener Cityja Pep Guardiola žestoko je prigovarao sucu zbog poništenog pogotka, te je zaradio isključenje pa je drugo poluvrijeme pratio s tribina.

Nade Cityja u preokret potopio je u 56. minuti Mohamed Salah. Glavninu posla odradio je Sadio Mane, a Salah je samo pospremio loptu u mrežu za 1:1. U 77. minuti još jedan gol Liverpoola. Stoper Cityja Otamendi poklonio je loptu Robertu Firminu koji rutinirano trese mrežu.

https://twitter.com/TR_Goller/status/983801900150743040?ref_src=twsrc%5Etfw

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Liverpool, pruživši vrlo dobru partiju.

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, David Silva (Sergio Aguero, 66), Fernandinho, De Bruyne, Bernardo Silva (Guendogan, 74), Sterling, Jesus, Sané.

LIVERPOOL: Karius, Alexander-Arnold (Clyne, 81), Lovren, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Salah (ings, 90), Firmino (Klavan, 81), Mané.

STRIJELCI: 1:0 Gabriel Jesus (2), 1:1 Mohamed Salah (56), 1:2 Roberto Firmino (77).

SUDAC: Antonio Mateu Lahoz (Špa)


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Potres jačine 4.3 kod Slunja, osjetio se i u Zagrebu

Jutros  u 5.38 sati područje Slunja pogodio je jači potres, javlja Seizmološka služba. Mnogi Zagrepčani…

45 minuta prije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

11 sati prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

12 sati prije